[]

İş görüşmesi

Merhabalar. İşiniz varken nasıl iş görüşmesi yapıyorsunuz? Sizi görüşmeye çağırıyorlar. Ama siz maaşı bilmeden gitmek istemiyorsunuz. Telefonda ne söylenebilir? Maaş bilgisi paylaşamıyoruz derse ne olacak? Çalışırken nasıl iş değiştirmiştiniz? Teşekkür ederim.




 
tek önceliğim maaş değil
bu poz. için şirketin belirlediği aralığı ve yan hakları bilmek isterim.
eğer gidip görüşürüm yorulmam diyorsanız; maaşta anlaşamayacağımızı düşünmüyorum, diğer şartlar için süreci devam ettirelim diyebilirsiniz.

neden paylaşamıyorsunuz, bir tür ayrımcılık mı var diye sorabilirsiniz.
  • jimjim  (27.10.22 21:45:26) 
Güzel soru.
En son işimden önceki işimde çok mutluydum. Anlatamam ne kadar mutlu olduğumu. 10 üzerinden 11. Hayatımın en fit zamanları. İnanıyorum ki, saçımdaki beyazlar siyaha döndü (mümkün değilse bile, o kadar mutluydum işte :) Dünyanın en büyük şirketlerinden birinde 30-40 kişilik departman yönetiyordum. Hiç iş başvurusu yapmıyordum, aramıyordum. Bir gün headhunter aradı. Buraya geçersen 3 sene sonra genel müdür olacaksın dedi. Maaş diğer şirkette hiç mutluluk faktörü değildi ama burası maaş ve yan hakları söyleyince, düşünmek için zaman istedim. üzerine bir düşündüm, yattım uyudum. Görüşlerini aldıklarım salak mısın neden hemen kabul etmedin dediler. Ben de kabul ettim ne yapayım. Şimdi para var, mevki makam var ama geçen sürede üzerimden tır geçmiş gibi hissediyorum. Çok yıprandım, çok az mutlu oldum. Çok çalıştım. Çok yoruldum. Çok sevdiğim insandan ayrıldım. Aldatıldım. Neyse konu başka yere gitmesin yine.

İlk işimden ikinci işime network ile geçtim. Big4 networkünden daha iyisi yok. 2 günde topçu gibi transfer oldum. İstesem geçebileceğim belki on tane farklı yer vardı.

Soruyu cevaplamadığımı farkettim. İşteyken görüşme yapmıyorum. Yarım gün yıllık izin alıyorum. Öyle görüşüyorum.
İlk gelen telefon görüşmesini açıyorum. Odamda olduğum için sorun olmuyor. 1-2 dk pozisyonu anlatıyorlar, uzun uzun görüşmüyorum. Maaşı ama daha ilk aramada sorarım. Paketle ilgili bilgi verir misiniz derim. Çekinme, neden çekineceksin. Artık çok normal karşılanıyor. Maaş paylaşmıyoruz derse, takdir edersiniz ki sizin de benim de zamanımız kıymetli, sonradan kabul görmeyecek bir paket için emek harcamak istemem, sizin de vaktinizi çalmak istemem diye çekinmeden söylerim. Ucuz etin yahnisi olmaz abi. Sen istiyor kalite verecek para.
  • gabe h coud  (27.10.22 21:55:59 ~ 22:03:33) 
Evden çalıştığım için görüşme işi rahat oluyor. Ama maaş skalasını gerçekten öğrenmek lazım. Ben hiç sormuyordum normalde, en son bir yerle görüştüm her şey güzel, teklif geldi 25. Benim maaşım 30 zaten dedim. Bakalım revize edebilir miyiz falan deyip bir daha dönüş yapmadılar :) Boşa vakit kaybı oldu. Bazı yerler önden beklenti sorup ona göre ilerliyor. Eğer siz başvurmadıysanız onlar ulaştıysa işin skalası nedir, beklentime uygunsa görüşmek isterim denebilir. Ben bundan sonra diyeceğim :)

Evden çalışmadığım dönemde de yarım gün izin alarak gidiyordum görüşmelere. Bahane çok, banka olur dişçi olur. Tabii sık sık olursa dikkat çeker. Bazı yerler mesai saatleri dışında görüşmeyi de kabul edebiliyor o da önerilebilir.
  • anneboleyn  (27.10.22 23:56:19 ~ 23:57:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.