[]

İhbar süresi içinde yıllık izin hak edişi hakkında

Merhabalar,
İşten ayrılma süreciyle ilgili ufak bir sorum olacak: istifa ettikten sonraki ihbar süresi içinde işe giriş yıldönümü nedeniyle yıllık izin yenileniyor mu yoksa istifa sürecinde olduğu için o süre hesaplanmıyor mu? Ayrılırken o günlerin parasını alıp alamayacağımızı merak ediyorum.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.


 
İhbar süresinde kazanılan haklar geçerlidir (kıdem tazminatı, izin süreleri vs.)

İhbar süresi içinde yıllık izin kullanırsanız ihbar süreniz duraklar.

linkedin'de ilgili maddelere referansla yazılmış bir yazı buldum;

tinyurl.com

mantıken de bakarsanız ihbar süreleri zaten işçi için kazancın bir anda plansızca kesilmesini önlemek, işveren içinse işin plansızca aksamasını engellemek için var. izin hakkınız ise sizin çalıştığınız süreye göre hak ettiğiniz bir dinlenme süresi, ihbar süreciyle bunun bağlantısı yok. bunların ikisi ayrı ayrı edinilen haklar ve biri diğerini nötrleyemez.
  • akhenaten  (28.10.22 09:13:55 ~ 09:26:02) 
evet yenilenir. ihbar süresinde de tarafların hak ve yükümlülükleri aynı şekilde devam eder. dolayısıyla, ihbar süresinde yıllık izin hak edişiniz doğarsa, bunların çıkışla beraber size ödenmesi gerekir.

yukarıdaki yoruma ekleme yapmak gerekiyor. evet, işveren, ihbar süresi içerisinde yıllık izinleri kullandıramaz. ancak, işçi kullanmak isterse, ihbar süresiyle yıllık izin sürelerinin iç içe geçmesinde bir sakınca bulunmuyor.
  • kojonotsuki  (28.10.22 17:10:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.