[]

Patron tarafından hakarete uğramam ve tehdit edilmem.

arkadaşlar merhaba,

herkes tarafından bilinen tanınan ama içerisinin berbat olduğu bir firmada çalışıyorum. İşe başladığımdan beri(15 ay) 4 kere pozisyonum değişti. Son 2 haftadır patronumdan sürekli küfür ve tehdit duyuyorum hem de ortada hiç bir sebep yokken.

Yaşadıklarımı kısaca anlattım bir word dokumanında. Bana yardımcı olabilecek hukukçu arkadaşlara özelden gönderirim.

 
hukukçu değilim, ik cıyım, avukat arkadaşlar daha net bilgi verebilirler.

öncelikli olarak hali hazırda çalışıyorken yeni iş bulmanızı öneririm, iş işte bulunur, sonrasında maddi olarak zorda kalmamanız için.

iş bulduktan sonra, ya da iş bulmadan ayrılma kararınız kesinse noter araıcılığı ile bu küfür ve tehditler sebebily iş sözleşmenizi haklı olarak feshettiğinize dair bir tebligatı işverene göndermeniz gerekiyor. işverenin eline ulaştığı gün itibariyle sözleşmenizi feshetmiş olursunuz.
işveren büyük ihtimalle talebinizi kabul etmeyip, çıkışınızı ya devamsızlıktan ya da istifa kodundan yapacaktır, sonra siz dava açarsınız, konu arabulucuya gider, anlaşabilirseniz arabulucuda anlaşırsınız, anlaşamazsanız dava 3-4 yıl sürecektir.

benim tecrübelerim bu şekilde. geçmiş olsun.
  • benaslinda  (27.10.22 13:28:30) 
Bu tarz bir durumda şahit isteniyor genelde muhtemelen iş yerinden kimse olmaz ama aklınızda bulunsun


  • mirty  (27.10.22 19:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.