[]

eflatun gibi soğan

arkadaşlar bu soğanı pazarda markette bulamıyorum. internette nasıl aradıysam çıkmadı.

bahsettiğim bildiğimiz normal soğan ama rengi beyaz değil, biraz mor gibi. mor da değil, eflatun gibi. böyle aratınca karşıma balığın falan yanına doğranan mor soğan, ya da kırmızı soğan denilen soğan çıkıyor. onu demiyorum. bu aslında normal soğan ama beyaz değil. muhtemelen belirli bir yörenin soğanı.

araya taraya salatası yapılmış halini buldum: www.nefisevyemekleritarifleri.com

bakınız bu mor soğan değil, sarı kabuklu her yerde satılan soğan da değil, böyle pembe pembe bir rengi var.

nerenin soğanı bu? ankara'da nerede bulurum?

 
Tekirdagliyim mor sogan alinca ici boyle cikiyor. Topragiyla ilgili olabilir gorsel benim icin mor sogan.


  • kuzey li  (27.10.22 10:17:35) 
Mobildeyim ediy giremedim anneme sordum kis sogani deniyormus.


  • kuzey li  (27.10.22 10:21:18) 
dışı dediğin tanıma uyan sarı soğan var.
www.wikijuices.com

ama içine bakınca mor soğan gibi.
  • buenosdias  (27.10.22 11:07:45) 
sarı soğan da değil, onun içi bembeyaz çıkıyor.

mor soğan olmadığına da kesinlikle eminim.

normal bildiğimiz yemeklik soğan, ama bu linktekiler gibi sarı kabuklu değil. içi de beyaz değil, eflatun gibi, pembe gibi.

hah kışlık soğan diye aratınca çıkan soğan galiba bu dediğim: www.toptanmanav.com
  • kibritsuyu  (27.10.22 11:28:02 ~ 11:29:46) 
bildigimiz normal sogan degil mi bu? normalde gene sari kabukludur, ici de beyaz degil boyle eflatundur. kis sogani olabilir.pazarcilara sorabilirsiniz bence. normal sogan gibi, ama ici eflatun derseniz bence anlarlar.


  • 65 derece  (27.10.22 11:50:13 ~ 11:51:21) 
evet bildiğimiz soğan. hatta en ucuz soğan da bu galiba. ama pazardan marketten aldığım sarı kabuklu soğanların tamamının içi bembeyaz çıkıyor.


  • kibritsuyu  (27.10.22 12:00:15) 
arpacik sogan sanirim bu, cok minik olanlari degil de biraz daha büyüklerinden.


  • mamu  (27.10.22 15:33:44) 
Hocam bence soğan türünden bağımsız sumakla biberle ovuşturunca pembeleşiyor soğan baharatın rengini alıyor.


  • mirafiori  (27.10.22 21:57:26) 
böyle bir cevap geleceğini bildiğim için sumaklı soğan fotoğrafı koyarken çekinmiştim, ama maalesef doğranmış halinin başka fotoğrafını bulamadım.

hayır sumakla ovulduğu için pembeleşmesinden bahsetmiyorum, maalesef bulabildiğim en yakın fotoğraf sumaklı olduğu için onu koymak zorunda kaldım.

bunu ben internette görüp de aramıyorum, sumaksız hali de zaman zaman elime geçiyor, kendim soyup kendim doğruyorum, bakıyorum içi pembe. ama kendi satın aldığım bir soğan olmadığı için nasıl arayacağımı bilmiyorum, o yüzden bulup satın alamıyorum.

yani internette sumaklının resmini görüp ondan istiyor sanmayasınız. sumaksızı da böyle.
  • kibritsuyu  (28.10.22 11:17:44) 
dün masterchef'in arasına giren trendyol market reklamında mehmet şef benim dediğim soğanla soğan dolması yaptı. video olarak paylaşmamın bir yolu var mı bilmiyorum, ama yayını geri sarıp ekran görüntüsü paylaşıyorum.

bütün halde: i.imgur.com
doğranmış: i.imgur.com

bakın bu kırmızı soğan değil, mor soğan değil, bildiğimiz beyaz soğan değil, arpacık soğan değil, sumakla ovulmuş da değil. "x soğanı kullanıyoruz" falan da demedi, sadece "soğan" dedi.
  • kibritsuyu  (11.11.22 15:04:48 ~ 15:16:16) 
bu normal sogan. bildigimiz sogan yani. muhtemelen de kislik sogan. pazardan aldigimda arada cikiyordu.
pazarcilara sorun, mutlaka bilirler.

bir de cok ozur dilerim merak ettim, neden ozellikle bu sogan?
  • 65 derece  (14.11.22 13:03:48 ~ 13:05:47) 
neden bu soğan? çünkü ara sıra denk geliyorum ve çiğ halinin normal marketten aldığım soğanlardan daha lezzetli, daha tatlı olduğunu düşünüyorum. psikolojik de olabilir. ama aradığımda da bulamıyorum, hep sarı kabuklu ve beyaz renkli soğan çıkıyor karşıma.


  • kibritsuyu  (14.11.22 16:27:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.