[]

cilt bakımı

cilt bakımı için ne yapıyorsunuz? siyah noktalar var. peeling yapınca geçiyor. ancak peeling ve tonik kullanınca soğuk havalarda cildim geriliyor, parlıyor. (yağdan dolayı değil. ya oranı düşüyor zaten) bu görüntü de rahatsız ediyor. nemlendirici sürünce de parlamaya devam ediyor.

böyle gerilme, parlama olmadan temiz bir cilde sahip olmak için ne yapmak gerekir?


 
rutininizden bahsetmemişsiniz ama peeling metodunuz cildinizdeki gerilimin kaynağı olabilir. salisilik asit vb içeren krem ya da jel ürünler kullanmak yardımcı olabilir bu konuda, eğer parçacıklı ve türevi bir peeling ürünü kullanıyorsanız bunu değiştirmekte fayda var. bunun dışında nemlendiriciniz cilt tipinize uygun olmayabilir. peeling sıklığını azaltıp temizleyici-nemlendirici üzerine kurulu basit bir rutin deneyebilirsiniz.


  • kedili teyze  (26.10.22 16:53:51) 
tonik bende de hep gerginlik ve parlama yapiyor. cildine uygun degildir belki tonik. benim cildim genel olarak hep alerjik tepki verdigi icin urun denemeleri yapmadim cok. tonigi toptan biraktim. bi eksikligini hissetmiyorum. la roche possay ile yikayip clinique nemlendiri suruyorum. su gibi bi nemlendirici hic yaglanma falan yapmiyor dusunebilirsin. yavru agzi bi kavanozda satiliyor tam adini bilmiyorum su an. kokusuz bi nemlendirici ayrica.

ben cok urun kullanimini da uygun bulmuyorum ama bi tepe sey surup memnun olan da var tabii.

yillar sonra ilk kez bi urun denedim bu arada. bim'de gordum gecen aldim :) rebul cikarmis ama urunu. beyaz killi temizleyici newgen diye geciyor. oneri sadece. kotu de olabilir sende onerilen urunler sonucta dikkat etmelisin. onu da haftada bir kullaniyorum ben la rochea ek olarak
  • Kittie  (26.10.22 18:35:09) 
tonik (burada bahsedilen sey sanirim asidik, cildin yagini sokup atma prensibi uzerinden isleyen urunler sanirim) kullanmam cunku gereksiz. cildi kurutmaktan ziyade nenmli tutaya odakliyim. biraz siyah nokta falan var ama olsun varsin zaten.

yazin gunde birkac kere gunes kremi, kisin gunduz disariya cikiyorsam gunes kremi ve genel olarak gunese cikmamak genel prensiplerim. peptid bazli cildin elastikligini korumaya yardimci bir iki serumum var, onlari da duzenli olmasa da genelde her gun kullanirim. su havalarda kuruluk hissediyorsam uzerine saglam nemlendiriciyi yapistiriyorum bolca. yuzumu sadece ceravenin nemlendirici temizleyicisiyle yikiyorum, sabunumsu, kopuren urunler kullanmam zira kuruluk yapiyor.

en bastaki konuya donersek cildi kurutan, nem bariyerini sokup atan agresif toniklere peelinglere karsiyim. kullanilacaksa bile haftada 1 falan. asiri "temizlik" hissi aramak bence dogru degil.
  • hot potato  (26.10.22 18:46:54 ~ 18:48:36) 
sabahları buz gibi suyla narin bir şekilde yüzü yıkamak sıkılaştırıyor
cilt tipine uygun nemlendiriciyi hafifçe masaj yaparak sürmek
arada gül yağı yada üzüm çekirdeği yağı ile masaj yapmak
  • bahçedekisandal  (26.10.22 19:28:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.