[]

bin yıllık kiracı sorusu

"bir arkadaş" ekolünden bin yıllık kiracı sorusuyla geldim bugün size. ofisten bir dost, bir senedir kirada, işe yakın bir yerde oturuyor. ev sahibi ile de iyi anlaşıyor, bir sıkıntı yaşamıyorlar bu süreçte. arkadaş da evi seçerken uzun soluklu oturacağını düşünerek kiralıyor evi, işte çocuğun okulunu falan buna göre seçiyor.

bir yılı biraz geçmiş sanırım. ev sahibi evi satıyorum, ev alacağım kendime başka yerden. evi alır mısınız diye sormuş. arkadaş da ilgilenmiş ama bütçesi müsaade etmemiş. hiç olmazsa çocuğun okulu bitseydi diyor, yani en az 3 seneye daha ihtiyacı var.

uzun oldu, kıssadan hisse, ev satıldığı takdirde, 6 ay yasal süre artı mahkeme zorlaması ile en fazla bir sene daha olmak üzere,toplamda 1.5 sene mi daha kalınabilir bu evde en fazla?

var mı değişen bir şey benim kaçırdığım acaba? kiracılar ne yapıyorsunuz/yaptınız bu durumda. valla allah kolaylık versin. büyük sıkıntılar.

 
Evin satılması demek kiracının evden çıkarılması demek değildir. Satışla beraber yeni malik kira sözleşmesinin tarafı haline gelir, artık kiralar ona ödenir.
Şayet yeni malik evi satın aldıktan sonraki 1 ay içerisinde kiracıya ihtar çeker ve kendisi yahut yasada izin verilen kişilerin oturacağını bildirirse 6 ay sonra tahliye etmesi gerekir, tahliye etmezse yeni ev sahibinin tahliye davası açma hakkı olur.

  • megalomaniac  (26.10.22 11:41:38) 
yeni malik herhangi bir sebep göstermeksizin evi aldıktan sonra 1 ay içerisinde kiracıya tahliye için ihtar çekerse kiracı 6 ay içinde tahliye etmek zorundadır. Eğer 1 ay içinde ihtar çekilmemişse yeni malik kira sözleşmesinin tarafı olur.


  • mustafakesekci  (26.10.22 14:38:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.