[]

3-4 yılda bir gelen iş değiştirme isteği

İlk işimde 3.5 yıldan fazla çalıştım, ikinci işimde tam 2 yıl çalıştım, şimdiki işimde de 3. yılıma yaklaşıyorum ama her işte aynı şey oluyor... (idari işler diyelim genel olarak yaptığım işe) 2.5-3 yılın sonuna doğru sıkılıyorum ve başka işler bakmaya başlıyorum (tecrübeme uyan, maaşı daha iyi olan). 3-4 yılda bir iş değiştirmenin genel olarak piyasada kabul gördüğünü biliyorum ama merak ediyorum size de oluyor mu? İş değiştirmeseniz bile belirli bir zaman sonra sıkılmıyor musunuz aynı işyerinde olmaktan? 10-15 yıl aynı şirkette aynı işi nasıl yapabiliyor insanlar anlayamıyorum açıkçası.




 
tr şartlarında iş değiştirmeden ücret paketini arttırmanın bir yolu yok maalesef.

her yeni işyerinde kişi kendine yeni şeyler katıyor, 3-4 yılda bir iş değiştirmek iyi bence.
  • benaslinda  (26.10.22 12:06:38) 
Is yerimi hic degistirmedim ama hep ayni sirkette dikeybgelisim ve bolum degisimi yaptim. Yoksa bende duramazdim. Ayni isi yapmak bir yerden sonra sıkıyor insani.


  • kuzey li  (26.10.22 12:09:34) 
Türkiye'de is degistirmeden hele şu dönemde düzgün maaş zor.

Misal Avrupa'da yıllarca aynı yerde kalan çok çünkü üç aşağı beş yukarı her yer aynı maaşı veriyor. Aynı iş için Türkiye'deki gibi biri x verirken diğerinin yüzde 30 bile vermesi zor.

Ben misal sıkılırım ama kendi şirketimden sıkılmaya zaman kalmıyor. Geldigimden beri;
Yeni fabrika açıldı.
Yeni firma satın alındı.
Bütün Avrupa organizasyonu değişti.
Sap migrasyonu başladı.
Yeni supply chain toollari geliyor.
Satin almaci girdim, sonra müdür oldum, 3 kişi ekibim vardi iki senede bir anda 3 ülkede 8 kisiye çıktı.

Yani aslında is yerinde sürekli aynı isi yapıyorsan, yeni bir Challange yoksa mantıklı ama misal ben seneye bizim yönettiğimiz bir ürün grubunun kendi tedarik zincirini kurmak isteyeceğini düşünüyorum ve buraya müdür aradıklarında belki İsviçre'ye kayarim düşüncem var. Böyle şeyler olunca insanin degistiresi gelmiyor.

Ama misal çok ünlü fmcg firmasında calistim. Adamlar iki yillik master yapmayan yukselemez diyordu. Sokarim öyle is yerine dedim çünkü her gün aynı şey sürekli ayni sey yapiliyordu.

Kısacası calisilan yere bağlı.
  • logisticsmanager  (26.10.22 12:28:28) 
Valla 3-4 yıl yine iyi, beni 6 aydan sonra basmaya başlıyor. Corporate slave olma fantezin yoksa değiştirmek iyidir sık sık.


  • plutongezegendegilmi  (26.10.22 12:32:45) 
sizin anlattığınız yetenek gelişimi ile ilgili bir konu. türkiye'den özellikle bağımsız olarak deneyimi 4 senede tamamladıktan sonra işiniz ile ilgili veya benzeştiği dallarda gidilebilmeli. haliyle gelişim, ilerleme görülecektir.

sistemdeki en büyük sorun bu ve bizim ülkede "en tepeye ben geçeyim, en iyi parayı ben alayım" mantığı ile görmezden gelinince maalesef pasif çalışan sayısı artıyor.

özetle dediklerinize katılıyorum ama herkeste olan bir yetenek değil bu.
  • evimin paspasi  (26.10.22 12:33:52) 
karakter meselesi. inanıyorsan biraz burçlarla da alakası var. ben mesela hem işimde hem ilişkilerimde istikrardan yanayım.


  • buenosdias  (26.10.22 13:38:29) 
Benim çalıştığım alanda iş sıkıntısı olmuyor dolayısıyla maaş arttırmak için aşağı yukarı 2 yılda 1 iş değiştirdim. Yaşlandıkça zor gelmeye başladı ama daha da değiştireceğimi sanmıyorum.


  • mirty  (26.10.22 16:31:28) 
bende de bunun 2 yıllık olan versiyonu vardı. 2 yıl doldu mu basıyodu bana, ama son on yıldır aynı yerdeyim, nası yaptım ben de bilmiyorum. ama fırsatım olsa burayı da bırakırım


  • euteamo  (26.10.22 17:13:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.