[]

Neden benimle kavga etmeye çalışıyorlar?

Çocukluğumdan beri böyle. İlkokulda bile durduk yere kavga etmeye çalışırlardı benimle sırf güç gösterisi yapmak için. Bugün hangi işe girsem işyerindeki ortamın sözde alfası olmuş tipler durduk yere ayar oluyor bana. Kendi kendilerine benimle rekabete giriyorlar. Ben gülüp geçiyorum tabi ezik oldukları için ama çok canımı sıkmaya başladı bu durum.

İlkokulda ortaokulda lisede hep bir anda kendimi kavganın içinde buluyordum, benimle kavga etmek isteyen kişilerle diyaloğum bile yoktu. Anlam veremeden karşılık veriyordum.

Şimdi yaş 24 oldu, bir işe giriyorum mesela böyle baskın tipler olur ya herkesle arası iyidir, ortamın ağır abisidir. Böyleleri bana durduk yere tavır alıyor. Adama günaydın diyorum iyi akşamlar diyorum tek muhabbetim bu.

Şu duyuruda kalıplı olduğumdan bahsetmiştim.
www.eksiduyuru.com

 
bende de ayni durum oldu seneler boyunca. sonra arastirdim insanlarla konsutum, dediler ki kendini begenmis gozukuyorsun (yakin olmadigim insanlara mesafeliyimdir) biraz da tipin iyiyse kiskanclikla beraber boyle durumlar olabilir..


  • monicapp  (26.10.22 09:34:00) 
Ben de 190 boy 104 kiloyum geçen birisi 27 yaşında olmama rağmen 88li misin demişti 34-35 falan gösteriyormuşum öh yani.

Hiç kavgaya bulaşmadım nasıl olduysa o duruma evriltmiyorum durumları ama uğraşmak isteyen olabilir. Ben aksine biraz daha sosyalim her ekiple iletişimde olmaya çalışıyorum ve özellikle de hanımlarla muhabbet artında ortamdaki bazı dediğiniz gibi ezik beyler taraf almaya başlıyor. Ulu orta bi eksiğini hatanı bağıra bağıra söylemeye çalışıyorlar vs..

Kıskançlık olabilir. Herkesin beni sevmesi gerektiği gibi bir düşüncem vardı. Melek gibi insanım neden nefret etsinler ki? Diye düşünürdüm ama zamanla bundan uzaklaştım. Sen bildiğin yoldan şaşma onlar uğraşsın dursun.

Bu arada öyle kürekle vurulacak cinsten bir artistliğim, kendini beğenmişliğim yoktur ama biraz fazla özgüvenli olmak da kimisine antipatik gelebiliyor. Kendisi öyle olmadığı için.

Ağır başlı, sessiz, işlerden başımı kaldıramıyorum gibi takıldığımda kimse bulaşmıyor. Ama ooh bee bakıyorum doğdu güneşim hayat bana güzel gibi takılınca sorunlar başlıyor.
  • ananiyimioguz  (26.10.22 10:26:47 ~ 10:29:08) 
Seni anliyor ve çözümü söylüyorum. Samimi gorunup mesafeli duracaksin. Aynisini hanzo komsularimla yasiyorum. Onlarla selamlasmak disinda paylasacagim bisey yok ama ilgi istiyorlar. Nasilsin iyi misin bi guleryuz gosteriyorum. Sonra acelem var diyip kaçıyorum.


  • halk  (26.10.22 11:47:39) 
Kibirli gorunuyor veya konusuyor olabilirsin. Eger yeryerde ayni sey oluyorsa biraz kendine bakmakta fayda var.


  • kuzey li  (26.10.22 12:00:00) 
anti kişilikleriniz ile karşılaşıyorsunuz. her şeye evet,tamam, olur diyen biriyseniz normal veya bir şeyleri değiştirmenin zamanı geldiği gözüküyor.


  • evimin paspasi  (26.10.22 12:28:20) 
Biraz aurayla alakalı ben de öyleyim ve buradaki arkadaşların dediği gibi olsam bu sefer başka kulp bulunuyor yani "sen de şöyle ol sana da iyi davranalım" gibi duruyor ama o zaman da başka bir şey oluyor.
Bunlardan bağımsız olarak arkadaşların dediğine benzer bir örnek vereyim, Kral George'du sanırım ortaokulda askeri okulda diğer çocuklar bunu birazcık hırpalıyor, hocaları da bunları hırpalıyor ve soruşturuyor da ve çocukların bunu yapmasının sebebi yıllar sonra "ben zamanında kralı dövmüştüm" demek, başka hiçbir sebebi yokmuş.

  • ckisc  (26.10.22 13:36:55) 
@evimin paspası

Aksine biraz sorgulayan biriyim, ama bahsettiğim kişilerle iş yerinde dahi bir diyaloğum yok yani onlarla işim yokken durduk yere bana karşı tavır alıyorlar.

Ben bunun sebebini fiziksel görünüşüme ve kişiliğime bağlıyorum. Her çalıştığım iş yerinde ekip şefleri beni çok severdi çünkü işimi düzgün yapıyordum en iyi çalışanlardan biri bendim. Ne hikmetse bu tip sıkıntı yaşadığım kişilerde uzun zamandır orda çalışan yönetici/amir/şef olmak isteyen ya da uzun zamandır çalıştığı için pozitif ayrımcılık görmek isteyen kişilerdi.
  • sassot  (26.10.22 13:40:07) 
bir çok sebebi olabilir. ilginç bir sebep olarak:

alfa karakterler kendinden fiziksel olarak güçlü biri ortama girince bilinçaltlarında pozisyonunu korumak istediği için böyle davranıyor olabilir. buna cüret edebilmeleri de muhtemelen senin kibarlığından kaynaklanıyordur. biraz höt bir tip olsan abi çekerler muhtemelen.

not: bbc'nin alfa erkeklerle ilgili yaptığı bir belgesel'den referans alarak bu tespiti yaptım.
  • buenosdias  (26.10.22 13:43:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.