[]

Saygısızca davranan çalışanlara karşı nasıl davranıyorsunuz ?

Bir mağazada, ya da örnek veriyorum bir restoranda ya da burger king'de mcdonalds'da size saygısızca davranıldı diyelim. Yani direkt hakaret değil de , yüzünüze bakmadan konuştular ya da sinirli bir şekilde cevap verildi ya da kısa kısa cevaplar verildiğinde nasıl davranıyorsunuz.

Açıkçası ben bu tip durumlarda hiç umursamayıp, bir daha da o mağazaya gitmiyorum çünkü karşılık versem o seviyeye düşeceğim. Boşu boşuna kendimi yormanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü karşıdaki kişi eğitimsiz ve eğitilemez biri olarak geliyor bana.


 
hizmet sektörü o paraya o yorgunluğa anca o kadar hizmet, bunu kişisel algılama
youtu.be

  • freebird5406_2  (25.10.22 22:56:50 ~ 26.10.22 15:58:29) 
Kişisel algılamıyorum. Hizmet sektöründeki insanlara saygı duyuyorum. Onlar güler yüz göstermezse ben gösteriyorum. En azından insanlara bir moral olur.


  • ruhen hastayim ben  (25.10.22 23:04:46) 
Patron cebini parayla dolduruyorken iki kişi yerine bir kişiyi sömürerek senin düzgün hizmet almanı engelliyorsa kişisel olarak algılamalısın.


  • kullanilamayan ruhumuzlar  (25.10.22 23:06:46) 
yakın zamanda yaşadığım olayda önce kibarca uyarıp özür bekledim. Özür gelmeyince genel merkezine şikayet ettim. üşenmeden şikayet ediyorum böyle durumlarda. herkes insan olacak hepimiz çalışanız ve kötü iş koşullarımızdan müşteriler sorumlu değil. herkes tribini patronuna yapsın yiyorsa.


  • alaimisema  (25.10.22 23:21:46) 
Kısa cevaplar almak ve yüzünüze bakmadan konuşulması tolere edilebilir ama saygısızlık dediğiniz şey başka bir nokta. Kişisel bir tahrik durumu söz konusu değilse kimse kimseye saygısızlık yapamaz. Böyle bir şey yaşarsam suçu önce kendimde ararım öncelikle. Nazik bir şekilde uyarımı yaparım ve bir daha muhattap olmam ve işletme yöneticisine durumu bildiririm.


  • Jazz  (26.10.22 00:45:05) 
kimlerle muattap oluyorlar, normal buluyorum. isimi alip geciyorum ama direkt kabalik varsa uyaririm.


  • durgunfoton  (26.10.22 02:59:18) 
Umursamaz davranmalari sorun diil, yuzme bakmamalari fln.. Kimse bana geluryuz gostermek zorunda diil. Ama ters cevap vs verirse ben de tonu sakin tutmak kaydiyla karsilik veririm :) bi gun bi yerde de bicaklaniriz bakalim

Gecenbi kumasciya gittik 3 hamfendiyiz. Bi tane dede var tezgahta. Ölüme yaklaştigi icin mutsuz muhtemelen, sorun diildi bu. Sonra 4 m kumasa ihtiyacimiz oldgu icin arkadas"olcebilir misiniz" Dedi, dede de "alacak misin, almicaksan beni ugrastirma" tarzinda yazdigimdan daha ters bir cevap veeedi. Sonra ben de her firsatta "adami ugrastirmayin belli ki sadece oturmaya gelmiş dükkana" tarzi pasif agresif seyler soyledim. O kumasa muhtac olmasaydim (kucuk yer baska kumasci yok) topu acilmis sekilde almaaz birakirdim.
  • abuzer  (26.10.22 05:25:40) 
Henüz ürün/hizmet almamışsam saygısızlığın boyutuna göre hiçbir şey demeden çıkıp giderim tek kuruş kazandırmam.

Ürün/hizmet alındıysa da yeme içme gibi müdürüne veya genel merkeze, en kötü mekanın google yorumlarına ne yaşadıysam uzun uzun yazarım görsün millet ona göre gelsin veya gelmesin.
  • chicha_v2  (26.10.22 09:51:09) 
Hizmet / ürün fiyatına göre değişir tepkim, fast food restoranında umursamam, genel olarak yorgunluk aldıkları parayı düşününce iyi bile hizmet veriyor çoğu çalışan bnece,

Ortalama bir restoran veya mağazada başka bir garson / çalışandan hizmet almaya çalışırdım sanırım, pahalı bir restoranda şefi çağırırdım.

Fakat mevzu şu ki ben şahsen kolay kolay büyütmezdim, bir çalışan sürekli kötü davarnışlar sergiliyor olsa zaten orada çalışamaz, bu durumda yapılan saygısızlığı o anlık bir hata olarak görürüm, hepimizin zor zamanları oluyor, belki ben bunu bir müşteriye yansıtamam ama benim çalışma ortamım ve maaşım sürekli insanlarla muhattap olan mesleklere göre daha profesyonel olmamı gerektiriyor.
  • atom karincanin torunu  (26.10.22 10:00:36) 
enerjime göre, vaktime göre, yanımdaki insanlara göre değişiyor. ama ne yapmıyorum, mağazaya küsmüyorum. ne alaka, böyle bir olay benim hayatımda bir eksikliğe neden olacak. sonuç odaklıyım her zaman. yanı başımda güzel bir mekan, bir mağazayı neden kaybedeyim. gider konuşurum, olmadı müdürüyle konuşurum. tatlı dille karışık ciddiyet her zaman iyidir.


  • gabe h coud  (26.10.22 10:07:17) 
Mudurune sikayet ederim, genel merkezi ararim veya twitterden sikayet yazarim.

Eger sonrasinda ozur gelmezse magazaya gitmem. Herseyin alternatifi var eger uslupsuzlarsa para kazandirmam.
  • kuzey li  (26.10.22 10:45:48) 
eskiden uzatıyordum bu konuyu ama artık saldım. insanlar mutsuz be, sabahları metroda bakıyorum bir kişi mutlu değil gerçekten. herkes yüzü sirke satıyor. günde yüzlerce kişiyle muhatap olan sektördeki çalışanların da bazı kusurlarını görmezden geliyorum artık, sonra da google haritalarda verip veriştiriyorum yorumda. çok işe yaradığını düşünüyorum, ben google yorumlarına bakıp mekan seçiyorum senelerdir.


  • duster  (26.10.22 11:02:55) 
bu konuda tecrübeliyim. eskiden tepki verirdim. ama bu tepkiler beni de aşağı çektiği için artık önemsemiyorum. istanbul ve türkiye gibi sinir, stres, hayat kalitesi düşüklüğü gibi şeyler olan bir ortamda bir satıcı yüzüme bakmadıysa, ilgisiz konuştuysa falan bir sebebi vardır diyip geçiyorum.

tabi iş haddini aşıp fiziksel, psikolojik saldırıya gelirse tepki veririm.
  • buenosdias  (26.10.22 13:47:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.