[]

komşuya boş tabak vermemek için

komşum ayva reçeli yapmış da bana da ikram etti sağ olsun. fakat şimdi bu kaseyi geri verirken boş vermek olmaz dimi? ben böyle şeyler yapmıyorum, yemek de pek yapmam. nasıl vermeli bu kaseyi geri? yoksa hiç vermeyeyim mi?




 
Reçel veya çikolatalı kremalardan koyup verin. Hazır satılıyor zaten.


  • ruhen hastayim ben  (25.10.22 22:16:34) 
Hiçbir şey bilmiyorsanız hazır puding yapabilirsiniz. Ya da hazır tatlı alabilirsiniz. Boş vermek ayıp. Hiç vermemel ihtimal dışı. En kötü meyve koyup verilir benim bildiğim.


  • buzbebek  (25.10.22 22:19:03) 
annem bir şey olmadığı zaman meyve koyup verir. üzüm, erik gibi ufak meyvelerden koyabilirsiniz.


  • candide  (25.10.22 22:22:52) 
Fındık, fıstık da olabilir.


  • michael_knight  (25.10.22 22:48:09) 
findik fistik veya meyve +1


  • fakyoras  (25.10.22 22:58:52) 
Kuruyemiş/ patlamış mısır vs de konulabilir. Tabağı iade edin, boş da olsa iade esin.


  • physcos physcos  (25.10.22 23:06:00) 
tabağı kesinlikle geri verin. yoksa bir kadın asla o giden tabağı unutmaz. hoş da olmaz.

bir şeyler yapmaya hiç vaktim yoksa memleketinden gelen, değerli bir şey veriyorum ben. yani, hazır fındık değil de, Karadeniz'den gelen taze fındık, gibi. ya da siz de hazır, ama biraz daha doğal yapım bir reçel alın, kaseye koyup, kendiniz yapmış gibi verin. azıcık yalan oluyor ama, karşılık gibi olur. boş vermeyin, jeste jestle karşılık olsun.
  • lovemyself  (26.10.22 03:13:05) 
Vermemek olur mu yahu shdfsg bizim komşu 2 ay sonra benim çay kaşığım sizde kalmış diye geldi geçen. Taşınırken çay ikram etmiş bardağı vermişiz 1 tane çay kaşığı kalmış.

Set falan oluyor herhalde bunlar neden bu kadar takıntılılar bilmiyorum ama unutmuyorlar. Yine öyle özel bir kaşık değildi anlamadım.

Ben hiç meyve veya kuruyemiş verildiğini hatırlamıyorum. Hiç bir şey olmasa evde bazen yaş pasta kesiliyor onu veriyordum.

Puding örneği gelmiş. Bir pudingi kasede dolapta bekletip kaseyi de ters çevirip tabağa yerleştirilerek servis edilebilir. Yanına yine isterseniz kuruyemiş koyarsınız.

Veya bence puding i yapan mozaik pasta da yapar bisküvileri doğrayıp karıştırıp strece sarıp yuvarlayıp dolaba atacaksanız çok basit bence.
  • ananiyimioguz  (26.10.22 10:10:17 ~ 10:11:24) 
bir şey doldurup vermek zorunda değilsiniz boş verin gitsin bu kadar büyütülecek bir şey değil.


  • astronom bey  (26.10.22 10:43:42) 
Kaseyi geri verin ama boş vermeyin. Ben genelde boş tabağı bi paket Türk kahvesi ile birlikte veririm. Pratik ve temiz iş.


  • parlayanyildiz  (26.10.22 10:57:22) 
Reçel yazanlar olmuş ama bence çok saçma olur misilleme gibi, reçel öyle olmaz bak böyle olur der gibi...
En iyisi kuruyemiş.

  • megalomaniac  (26.10.22 11:46:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.