[]

3 Boyutlu Zekam Sıfır

Gavurlar buna spatial intelligence gibi bişey diyorlar sanırım. Bende hiç yok. Sıfır.

Bugün arabanın sileceklerini değiştiricem, yarım saat uğraştım yerine denk getirip de takamadım. En son bütün olası kombinasyonları hesaplayıp sıradan brute force yöntemi ile denerken 20. denemede falan denk getirebildim, ancak öyle oldu.

Bi keresinde odada koltuk vardı, başka odaya koyucam, çıkartamıyorum bi türlü kapıdan. Yani o koltuk odaya girdiyse bi şekilde çıkabilmesi de lazım. Ama döndürüyorum, çeviriyorum yok, kapıdan sığmıyo. Sonra kız arkadaşım geldi tek seferde çıkardı.

Bi keresinde de buzdolabını merdivenlerden indiremediğim için camdan aşağı iple sarkıtmıştım. Halbuki yine aynı merdivenden çıkıp geldiğine göre aynı şekilde inebilmesi lazımdı, ama olmadı.

3 boyutlu bi objeyi hangi yöne çevirince ne şekil alacağını canlandıramıyorum kafamda. Yani günlük hayatta bi şekilde idare edebiliyor olsam da ara sıra canımı sıkıyo bu iş.

Küçükken aslında şu uygun deliğe uygun objeyi atmalı oyuncaklarla da çok oynadım ama niye böyle oldu bilemiyorum cidden.

Var mıdır bunu bu yaştan (30) sonra geliştirmek için yapabileceğim bişey?

 
Solidworks yükle, çizim yap.


  • dissendium  (25.10.22 17:57:26) 
Gözlerinizden biri diğerine göre bozuk görüyor olabilir mi?
Gözleri tek tek kapatıp bir deneyin.

  • michael_knight  (25.10.22 18:14:03) 
@michael_knight, tek gözde ufak bi görme kaybı var. Yani elle deneyince ben farketmiyorum ama göz doktorunda bi aletle ölçmüşlerdi, orada söylemişlerdi.

Hiç düşünmemiştim sebebinin bu olabileceğini.
  • plutongezegendegilmi  (25.10.22 18:17:24) 
Gözlerinizin biri bozuk olduğu için derinlik algınız oldukça zayıflamış. Derinlik algısı zayıf insanların sakarlıkları çok fazladır. Sağa sola çok fazla çarptıkları için vücutlarından morluklar eksik olmaz. @michael_knight nokta atışı tespit yapmış, göz doktorunda gerekli ölçümü yaptırın, aksi bir sorun yoksa uygun gözlüğe başlatacaktır.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (25.10.22 18:49:57) 
Benim 3 boyutlu zekam hep 100 diğerleri düşük çıkar bugüne kadar tek faydası ipliği iğneye tek seferde geçirebilmem oldu :)


  • mirty  (25.10.22 19:31:12) 
Benim gözünün birinde çok fazla görme kaybı olmasına rağmen 3 boyut yeteneğim çok iyi. Hatta geometri öğretmeniyim. Görme kaybı da tabii ki etkendir ama asıl sebebin hem pratik hem genetik olduğunu düşünüyorum ben. Küçük objelerde sıkıntı çıkmamış çünkü her şekilde çevirip görebiliyorsunuz büyük objeyi tam olarak göremeyince kafanızda bütünleyemiyorsunuz.


  • rodeocu  (26.10.22 07:28:42) 
hocam bunu geliştirmenin en iyi yolu lego'larla oynamak. bu yaştan sonra da etkisi olur bence. temel algınızı lego ile bir süre geliştirdikten sonra 3d çizim programlarına geçersiniz. şu an anlattığınız hali ile çizim programına girişsseniz işinize yaramayabilir.


  • shadowfollower  (26.10.22 08:00:39) 
hobi olarak marangozluk deneyin
biraz da pratik eksikliğinden
araba silecekleri için youtube'dan nasıl yaptıklarına bakmak lazım

youtubedan dans hareketlerini tekrar etmeye çalışmak yine başka bir egzersiz
  • bir soru sorcam  (26.10.22 09:38:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.