[]

Ekşi sözlüktekiler neden bir haltı beğenmez her şeyi eleştirir.

Dikkatimi çekti aktroller zaten sanattan anlamıyor ama aydın kesimin çoğunluğu ben bildim havasında %90'ı yok şöyle olmalı bu olmamış, daha çok ekmek yemelisin gibi sert eleştiri ve kendini üstün görme havalarında. Karşısındakini eziyor gibi düşünüyorum. Bunlar paranoya değil çevremde olumsuz eleştiriye açığım tabii ama sözlükte herkes bir iş biliyor havasında hiperealist veya aşırı düşündüren bir çizim, tasarım heykel veya müzik koysan ona bile bahane bulacaklar gibi geliyor.




 
Özel hayatlarındaki eziklikleri ekşi sözlükte tatmin etmeye çalışıyorlar. ''Geçen de birisi 35lik sözlük yazarına teyze dedim, beni azarladı eki eki'' diye başlık açmıştı.

Bu tarz insanların gerçek hayatta bir kadınla konuşmaya çekindiğine yemin edebilirim.

Mesela CHPyi eleştirirsen, gelip altına aktroll yazıyorlar. Gerçek hayatta arkadaş edinemediklerinden, insanları aşağılayınca kendilerini bir halt sanıyorlar.
  • Kahvedesu  (25.10.22 14:07:29 ~ 14:20:23) 
beğenmeme, beğenmekten daha çok itiyor insanı yazmaya. beğenmeyenler daha çokmuş gibi gözüküyor.


  • vizivozo  (25.10.22 14:11:28 ~ 15:39:10) 
Bir çoğunun yaşı küçük. Bazıları da cahil. Eskiden internete erişebilen azdı ve o zamanlarda güzeldi.


  • seaman  (25.10.22 14:22:01) 
Ekşi sözlük Türkiye'nin yansımasıdır, yani sorun ekşi sözlük yazarlarında değil genel olarak bu coğrafyanın insanında.

Türk insanı eleştirmeyi, yıkıcı yorum yapmayı ve her şartta karşı taraf olmayı benimsemiş bir yapıya sahip. Bunun en büyük nedenlerinden birisi kompleksli bir kişiliğe sahip olmamız, fikir ve bilgi sahibi olmasak da her konuda kendimizi gösterme çabası içerisine giriyoruz genel olarak, bunu yaparken de karşıt görüşte olmamızın nedeni de aslında yeteri kadar o konuya hakim olmamamızdan kaynaklı genelde. Gerçekten bilgi sahibi deneyimli insanlar bir konuda tartışma çıktığında susmayı bu nedenle tercih ediyor çünkü karşısındakine ne anlatırsa anlatsın karşı taraf kendisinin o konu hakkında bir bilgisi olmadığını karşı tarafın anladığını ya da anlayacağını sezdiği an daha da saldırganlaşıyor.

Bu hale gelmemizin nedeni de yine örf ve adetlerimiz, bir avrupalı gibi özgüven sahibi bir birey olarak yetiştirilmedik, çocuklarımıza sen küçüksün karışma, sen anlamazsın, sen işine bak gibi cümleler kurarak böyle bir toplumun oluşmasına katkıda bulunuyoruz ne yazık ki sonuç da böyle oluyor işte.

Özetle sorun ekşi sözlükte değil sorun toplumun tamamında. Ekşide bunu fark etmenin nedeni burada insanların gerçek hayattakinden daha cesur olması ve gerçek hayatta karşı karşıya gelemeyeceği insanları burada kolayca bulabilmesi.
  • solo  (25.10.22 14:26:25 ~ 14:28:42) 
ekşi, tr'nin yansıması olsaydı chp %95 ile her seçim iktidar olurdu:)

her şeyi eleştirerek marjinal olma çabası tamamen işte. aa herkes beğenmiş o zaman beğenmemeliyim. 18-25 yaş grubu ergen sürüsü dolu sözlük.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (25.10.22 14:46:08) 
öncelikle ekşi sözlük tek bir kişi değil. binlerce yazar var içeride. bir konuda bir kısmı övüyor, bir kısmı yeriyor.

beğenmeme durumunda ise vizivozo'nun da dediği gibi insan daha iştahlı oluyor eleştirmeye. duygular daha anlık ve daha sert aktarılıyor. mesela bir restoranda her şey iyi giderken iyi bir yorum yazmak hemen aklınıza gelmez. ya da "bir ara yazayım" dersiniz sonrasında unutursunuz. ama o restoranda bir şeyden memnun kalmazsanız hemen bir yerlere (google, ekşi, 4sq, mekanist vs..) yazma isteğiniz ortaya çıkar ve yazdıkça daha da kurulursunuz.
  • teritori  (25.10.22 14:49:11) 
Bir de bana buram buram anadoluluk kokuyor gibi geliyor sözlük. Sürekli sanal seks başlıkları, sürekli bel altı espriler, hiçbir yararlı bilgi yok. Düzgün bir iletişim yok.


  • seaman  (25.10.22 15:00:29) 
çünkü anonimler. karşıdan gelecek tepkiye karşı korunaklı bölgedeler. gerçek hayatta böyle değillerdir kesinlikle.


  • nickini degistiren yazar  (25.10.22 15:22:26) 
çok haklısın.

ben de hiç üşenmeden engelliyorum. bazen kendisini engelleyip başlıklarını engellemediğim biri oluyor. ilk entrysi olmayan bir başlık olduğunda anlıyorum. onu da tüm linkleri getir diyip ilk entryden buluyorum, nickine tıklayıp başlıklarını da engelliyorum. böyle böyle 555 kişiyi engellemişim :))

bazen çok önemli bir olayı saçma bir şekilde dalgaya alıp bilgiye ulaşmayı engelleyenleri de engelliyorum. git gide daha temiz bir sözlüğe ulaşacağıma inanıyorum :) sanırım engelleme sayısında bir limit var. o sayıya ulaşınca, işte o gün kara gündür benim için :P
  • gabe h coud  (25.10.22 15:45:15) 
Hocam siz dün 30 liralık kilden yaptığı balık kuyruğunu paylaşan kişi değil misiniz? Sırf insanlar bu ürün 1500₺ etmez dedi diye genelleme yapmışsınız.

Size katılmıyorum. Bazen kötü olan bir şeye kötü demek bomboş hava pompalamaktan iyidir. En azından sizi gerçek hayatta tutar.
  • ruhen hastayim ben  (25.10.22 16:51:57) 
ekside 10 yasinda cocuk bile vardir. resit olup olumsuz yazanlarin bence buyuk kismi muhalefet olmak icin, gercek hayattaki bastirilmisliklarindan kopmak icin fakan olumsuz yaziyor, bir kisminin olumsuz gorusleri de tabii ki gerc3k dusunceleri. yalniz sizin olayda baska bi durum da olabilir. her dakka bi seyler pazarlamaya calisan biri itici gelebiliyor. tamam gosterirsin de surekli bi fiyat bicme ve hizmet satmaya calisma insanlari olumsuza surukluyor olabilir yok yere


  • Kittie  (25.10.22 17:13:29) 
bence olay sadece ekşide değil tüm sosyal mecralarda gecerli. insanlar beğendiğini değil beğenmediğini yazmaya meyilli. Birde üç beş kişi olumsuz yazınca olumlu yazınca asıl konuyu anlamamış sığ bir şekilde beğenmiş olmamak için iyice yazmaktan vazgeciyor.


  • kuzey li  (25.10.22 18:31:32) 
cool rolü yapıyorlar


  • bir soru sorcam  (25.10.22 18:36:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.