[]

araba gitmiyor

merhaba. dün seyir halinde giderken araba sanki gazı yemiyor gibiydi. ivmelenmesi gereken yerde verdiği tepkide lag vardı. bugün ise 40'dan fazla basamıyorum servise götürün diye uyarı veriyor. bir arkadaşa sordum piston mu dişli mi ne ondan yapıyordur dedi. bugün götüreceğim ama sizce nedir bunun sorunu?




 
Bazı araçlarda kronik problemler yaşanabilir. Marka model verirseniz eğer daha önce başına gelmiş bir arkadaş varsa daha detaylı bilgi verebilir.


  • roookie  (25.10.22 12:38:30) 
Aynı sorun 2008 model opel astra aracımda vardı. Elektrik tesisatı kronik problemliymiş. Oto elektrikçinin ufak bir müdahalesi ile çözüldü. Ama ondan önce bir kaç motor ustası dolaştım tabi. Motoru indirelim diyen oldu. Buji diyen oldu. Bu yüzden marka model yazmalısınız bence


  • roookie  (25.10.22 12:40:08) 
hocam bunun onlarca nedeni olabilir. turbodan olur, benzinli ise ateşleme sisteminden olur, dizelse enjektörlerde tıkanma olabilir. daha da sayılır ama bu ciddi bir arızadır. çok fazla kullanmadan en yakın tamirciye/servise gitmenizde yarar var.


  • lazpalle  (25.10.22 12:40:22) 
Dizelse partikül filtresinden yapabilir


  • westblack  (25.10.22 13:37:45) 
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. model opel insignia 2011


  • deranzo1  (25.10.22 13:42:27) 
Benzinli ise motordaki ateşleme bobini arızası olabilir. Bizim yaşadığımız sorun ile aynı gibi geldi araç vag grubuydu ama. Bobinler değişiyor rahatlıkla.. oraya da baktırtabilirsiniz. Zaten bilgisayarlı tespit yapabilen herhangi bir yer görebilir büyük ihtimalle sıkıntıyı. Hatta sız de görebilirsiniz de obd 2 çihazı lazım.


  • ananiyimioguz  (25.10.22 14:25:51) 
@lazpalle +1, benzer bir sıkıntıyı turbo yüzünden yaşıyoruz, Doblo tipi bir araçsa sorununuz bu olabilir.


  • kedili teyze  (25.10.22 16:36:07) 
Servise götürün diye uyarı çıktıysa araç problemi anlayıp kayıtlara geçirmiş demektir. Servise gidip cihaza bağlayınca kabak gibi görünür.

Onun dışında yüzlerce sebebi olabilir. Sadece iki kablonun aşınıp kısa devre yapması da olur, sensör arızası da olur, her şey olabilir.
  • kibritsuyu  (25.10.22 16:49:19) 
Benzer sorunu turboda yaşamıştım. Ama benimki bazen normale dönüp bazen sorun oluşturuyordu.

Sorun turbo ise servisten, hatta normal ustadan ziyade referansı iyi bir turbocu bulursanız daha uyguna yaptırırsanız. Ankara'daysanız şaşmazda turbocu sedatta yaptırmıştım. Başka bir ustanın 10.000₺ çıkarttığı mevzuyu 1.500₺'ye yaptırdım
  • PoscheN  (25.10.22 17:34:45) 
buradan yanıt veremeyiz aracın diagnostik cihazına bağlanıp hata kodundan bakılması gerekir. modern araçlar bir sensor verisi vs. hata algıladığı zaman motoru koruma amaçlı gücü minimumla sınırlıyor. 40-50km hıza kadar çıkabilmesi de yolda kalmayıp servise kadar gitmen için.


  • orpheus  (25.10.22 20:42:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.