[]

Babaannenin tuvalet temizliği

Babaannem yanılmıyorsam 90 civarı yaşlarında ve son birkaç aydır tuvalette temizlik kurallarından habersiz gibi davranıyor. Altına bez bağlanılmaya başlandı fakat buna rağmen tuvaletini üstüne bulaştırıyor, makinedeki kirli kıyafetlerle kendisini temizlemeye çalışıp o giysileri tekrar makineye atıyor vs.

Bilinci yerinde, birini gördüğü zaman geçmişten vs konuşup sohbet ediyor.
Babamın dediğine göre eskiden de çok temiz değilmiş hatta ben eskiden bizde kaldığında elini yıkamadığını bildiğim için tuvaletten çıktıktan sonra eline kolonya dökerdim.

Neyse sorum şu; bir insan bilinci yerindeyken neden böyle davranır, tipik gelin kaynana ilişkisinden dolayı anneme inat mı yoksa başka şeyler mi? Buna benzer şeyler yaşayan var mı?

 
Valla insanların belli bir yaştan sonra kafası çocuk gibi çalışıyor. Annene inat yapar mı bilemem de Dedem aynı yaşta ve aynı durumda. Eli ayağı tutuyor ama tuvaletini yaptıktan sonra sifona basmıyor üzerine tuvalette kullandığı terlikle evin içinde geziyor. Bir sandalyesi var onu her tuvalete girişinde yanında taşıyor aynı sandalyeyi evin içinde sürüye sürüye evde dolaştırıyor Annem günde 5-10 arası kez tuvalet ve ev temizliği yapmak zorunda kalıyor. Biz yaşlılığına verdik kabullendik Allah annene de anneme de sabır versin.


  • metos  (24.10.22 17:15:26) 
alzheimer belirtisi bu. şu saatten sonra sanayiye götürsen düzelmez, doktoru falan geç


  • seaman  (24.10.22 17:18:49 ~ 17:20:32) 
@metos amin, teşekkürler


  • a man alone  (24.10.22 18:55:22) 
Ananem de ölmeye yakın kakasını tuvaletin fayanslarına sürüyordu. Komşulara gidip annemi kötülüyordu. Acayip bir şey şu yaşlılık. Annene inat olduğunu düşünmüyorum


  • elorelia  (24.10.22 19:41:51) 
alzheimer dedem de benzer zorluklar yaşıyodu. yakın hafıza ve farkındalık olmasa da geçmişten her şeyi anlatırdı.


  • sttc  (24.10.22 23:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.