[]

Udemy'de kurs vermek mantıklı mı ?

Bir arkadaşım bilgisayar mühendisi. C# hakkında kurs vermeyi planlıyor para kazanabilir mi bilgisi olan var mı?




 
Daha önce hiç ders vermediyse veya yayıncılık yapmadıysa, C#'ın spesifik bir bölümünü veya onunla alakalı olabilecek bir konuyu hazırlasın ve koysun. Kısa olsun yani ve sonra ona göre devamı getirilmi bakar... Bir konuyu bilmek ayrı, o konuyu bilmeyen insanlara öğretebilmek apayrı bir iş. Bu yüzden udemy'deki derslerin %90'ı çöp. Ama ucuz. Bunu tam zamanlı iş olarak yapacaksa kazanabilir, ama ek gelir olarak istiyorsa yani bilemiyorum verdiği emeğe değmeyebilir.


  • malheiros  (24.10.22 15:39:55) 
Bilgi tek başına kurs vermeye yetmiyor maalesef.

İyi içerik üretmek zor.

Benim naçizane tavsiyem anlatacaklarından çok anlatma biçimine odaklanması lazım.
Özellikle yazılım alanında kurslarda şöyle bir dert var, aslında her sektörde var da bu, insanlar yaptıkları işleri çoook komplike anlatmayı seviyorlar. Bir de konşuma becerisi vs zayıfsa, geçmiş olsun akmıyor:)

Şöyle diyeyim, iyi bir içerik editörü, eğer az bucuk yazılımdan anlıyorsa, bak biliyor değil anlıyorsa, temel konseptleri internetten derleyerek, basit örnekler toplayarak, 40 yıllık yazılımcıdan çoooook daha akıcı ve yüksek satışlı bir giriş seviyesi c# kursu hazırlayabilir. Epey de para kazanır.

Benim udemy'de gördüğüm en başarılı kurslardan birisinde adam şöyle bir şey yapmış. Profesyonel bir dublajcıyla anlaşmış. Profesyonel bir motion designer ve video editöre para vermiş. Kurs yağ gibi akıyor. Anlatıcı dublajcı olduğu için yağ gibi akıyor konular. Kurs 60.000'in üzerinde satmış mesela. Ama baya yatırım yapmış.

Bilgi artık her yerde çünkü. Kurs dediğin şey bir kürasyon yani derleme. Buna odaklansın, içeriğe özen göstersin hatta biraz bütçesine göre yatırım yapsın. Gerisi gelir.

Yoksa 1 saatlik video boyunca ekranda sadece kod editörünü açıp, bayık bayık ıııı-ıııııı diye döngü çeşitleri nelerdir diye konuşan bir sürü adam var udemy'de. bir tanesine daha ihtiyaç var mıdır bakmak lazım.
  • anten  (25.10.22 12:26:35 ~ 12:32:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.