[]

Glutensiz beslenen misafir

Bir arkadaşım ve arkadaşı misafirim olacaklar 3 gün. Arkadaşın arkadaşı glutene alerjikmiş. Ne yemek hazırlanır ki? Ne yer bu arkadaş acaba?

Teşekkürler


 
Pirinç pilavı (şehriyesiz), et ve tavuk yemekleri (köfte yapılacaksa ekmeksiz yapın), balık, sebze yemekleri, yoğurt, salata, hepsi olur. Un, ekmek ve türevleri olmayacak. Çok kısıtlı değil yani menü seçenekleri, unlu ürünler, bulgur pilavı ve makarna yapmayın yeter. Gerçi glutensiz ekmek ve makarna satılıyor artık her yerde ama her glutensiz ürün güzel olmuyor.


  • opucuk baligi  (23.10.22 20:53:27) 
Nohut, kuru fasulye, börülce, barbunya, balık...
Yemeklere bulgur eklemeyin.

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (23.10.22 21:05:50) 
Arpa ve bugday icermeyen her sey olur. Migrosta falan glutensiz ekmek de var gerekirse. bi de yemeklere katilan her turlu sos turevi seylere de dikkat etmek lazim. Cogu katki urunlerinde de gluten olabiliyor. Salata sosu mesela, kivamini artirmak icin kullaniyorlar. O yuzden ne kadar sade olursa o kadar iyi.


  • icim urperiyor  (24.10.22 01:05:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.