[]

İnternet bizim psikolojimizi bozmuyor mu sizce de ?

Faydası çok fazla evet ama sizce de internet, Instagram, Twitter yüzünden insanlar tek tip olmaya başlamadı mı. Herkes aynı tip giyinip, aynı tip espriler yapıyor, aynı şeylere gülüyor. Kimse özgün değil.

Birde işin psikolojik yönü var. Herkeste dikkat eksikliği baş göstermeye başladı. Sabah kalkar kalkmaz ilk iş telefona sarılıyoruz. Günümüzün çoğunu Instagram'da Twitter'da geçiriyoruz. Hiçbir şeyden tatmin olamıyoruz, her şeyden çabuk sıkılıyoruz. Hiçbir şeye doğru düzgün emek vermiyoruz hemen sonuç istiyoruz.

Herkes için geçerli değil bu söylediklerim tabi.

Sırf bu sebeplerden dolayı telefonumu satıp tuşlu telefona geçmeyi düşünüyorum ama aynı zamanda telefondan dil öğreniyorum bu yüzden de satamiyorum dediğim gibi internet hayatımızı çok kolaylaştırdı ama bence psikolojik yönden hepimizi hasta yaptı.

 
Doğru. Sosyal medyanın, ekran bağımlılığının depresyonu ve anksiyeteyi arttırdığına yönelik ilişkisel bazı çalışmalar var.

iş sahibi, boş zamanını, daha sağlıklı aktivitelerle, sosyal ilişkilerle dolduranlar için bence bu etki yok veya daha az.

Dolayısıyla internetin herkesi psikolojik açıdan hasta yaptığı biraz iddialı olur sanki.

Daha çok meşgalesiz, sosyal medyayı savruk, amaçsız biçimde kullanan risk gruplarını böyle yaptı diyebiliriz.

Tuşlu telefona geçişle bağlantılı dijital minimalizm kavramına da göz atabilirsiniz bu arada.
  • psmstc  (23.10.22 09:31:27) 
Facebook’un olumsuz etkisi nedensel olarak da gösterildi yakın zamanda: twitter.com

Kesinlikle katılıyorum.
  • but that was just a dream  (23.10.22 09:45:42) 
%100. Baya sigaranın otobüslerde içildiği, evlerde ikram edildiği gibi bir dönemdeyiz şu an. Yaşanan zararı anladığımızda iş işten geçmiş olacak. Gerci baya bir insan uyandı teknolojinin etkilerine. Zaten teknolojinin olayı da bilgi yaymak. Çok hızlı uyanabiliriz de.

Dijital minimalizm +1. Cal Newport'un kitabı var aynı isimli kesinlikle öneririm.

telefonu minimal hale getiren arayüz uygulamaları var android için. Ben onlardan kullanıyorum, bütün teknoloji alışkanlığım değişti bir arayüz değişikliği ile. Minimal phone gibi bir şeydi sanki ismi. Ya da param olsa lightphone alırdım ama onda da uygulama yok tabii. tuşlu gibi bir şey oluyor.
  • stanhiver  (23.10.22 11:53:27) 
instagram bozuyor bence. tamamen sosyal kıyaslamaya dayalı bir ortam.


  • seaman  (23.10.22 12:24:07) 
Kesinlikle katılıyorum. Kadın olduğum için kadınları gözlemledim, özellikle Türkiye'de instagram fenomenleri tek tip, mağazalar zaten sayılı, herkes trendyoldan belli ürünleri öneriyor. Sokağa çıkıyorsun herkeste aynı kıyafet, aynı saç aynı makyaj. Tarzlar farklı olsa da, herkes kendi tarzında bir örnek olarak dolaşıyor. Herkes tek tip.
Psikolojik açıdan da en güzeli hesapları kapatmak ve uygulamaları silmek. İlk başta zor olsa da bir süre sonra boş vakitler daha faydalı işlerle dolduruluyor.

  • cometome  (23.10.22 14:05:25) 
@stanhiver

Uygulama ismi nedir hocam
  • sassot  (23.10.22 14:48:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.