[]

İlahi adalete inanıyor musunuz?

Size karşı kötülük yapan birini Allah'a mı havale ediyorsunuz (ya da evrene, ya da karma'ya) yoksa intikamınızı kendiniz mi alıyorsunuz.

Bir olay anlatayım etkisi bende çok büyük oldu. Eskiden çalıştığım bir iş yerinde, güvendiğim sırlarımı anlattığım biri vardı. Onun insanlara yayması yüzünden işyerindeki herkese bir kız mevzusundan dolayı rezil oldum. O güvendiğim kişiye karşı hiçbir şey yapmadım, hiçbir şey demedim o da bir şey demedi. 1-2 sene kadar sonra onu zor bir durumdan kurtardım, eğer bir şey yapmasaydım hayatı kararacaktı, sıkıntılı tehlikeli biri vardı onu tercih edecekken benim sayemde öteki yolu başka birini tercih etti.

Sonra ben işten ayrıldım ve aradan biraz zaman geçti öğrendim ki o seçtiği tarafta aynı benim rezil olmam gibi tıpatıp bir olay yaşamış rezil rüsva olmuş, aylarca evden çıkmamış. Duyunca şok oldum. Ve bu olaydan sonra ilahi adalete inanmaya başladım.

 
hayır. keşke olsaydı.


  • anon1m  (23.10.22 06:09:45) 
Kesinlikle inanıyorum. Hatta insanın dar ve sınırlı ufkunun çok ötesinde bir tutarlılık ve şiirsellikle gerçekleştiğine de defaatle şahit oldum.

İlahi adalet kısa vadede “Sırlar Dünyası”varî oldubittilerle işlemez. Haksızlığı yapan o haksızlığın kaymağını bir güzel yiyebilir pekâla; ama görünüşte. O yaptığı haksızlığa eşdeğer bir puanı yüklenir. O bedeli maddi, manevi, ailesel, hayatla ilgili farklı bir kulvarda mutlaka öder.

Çok kitlesel bir kul hakkı yiyen varlıklı birini tanımıştım. Başka insanların hakkını yerken takındığı kayıtsızlık ve pervasızlık inanılmazdı. Ama birkaç sene içinde hem Türkiye’nin bir bölgesinin tamamında faal olan şirketi iflas etti. Hem 3 yıllık evliliğe giden ilişkisinde aldatıldığını çok trajik bir şekilde öğrendi. 3 defa çok ciddi trafik kazası geçirdi çok kısa süre içerisinde. Birinde kafatası kırıldı. O haksızlıkla elde ettiği kazancı da kendini mağlup ve gülünç duruma düşürerek kaybetti.

Tabii ilahi adalete inanan biri olarak bu konunun gerçek anlamda nihayete kavuşacağı yerin ahiret olduğuna da inanıyorum. Bu dünya herkesin kendi iradesiyle seçimlerini yapmakta özgür olduğu bir sahne. Dileyen dilediğini yapar. Ama bedelini er ya da geç ödeyecektir.
  • levent bilgen  (23.10.22 07:04:52) 
ilahi adalete inanmiyorum.

inandigim sey "kotu" insanlarin uyumsuz ve aptal olduklari icin aslinda uzun vadede kendi kuyularini kazip icine dustukleri. bu tiplerden uzak durursunuz ve kendi baslarina bela acarlar. bir nevi dogal secilim.
  • idexo  (23.10.22 08:25:11) 
inanmiyorum. baya herkesin her sey yanina kar kaliyor.


  • Kittie  (23.10.22 08:34:12) 
kittie+1 keske olsaydi ama ben gormedim.


  • in vino veritas  (23.10.22 08:42:04) 
İnanmıyorum


  • euteamo  (23.10.22 08:45:27) 
Kendin intikam almaktan sanki çok kolay bir şeymiş gibi bahsetmişsin. İlahi adalete ister inan ister inanma, keyfin bilir, ama kendin intikam almaya kalktığın anda yüksek ihtimal cezaevine girersin. En basitinden bırak intikam almayı sinirlenip hakaret etsen bile tck'da hakaret suç, nereye kendin alıyorsun intikamını?


  • ekinuzbay  (23.10.22 09:01:14 ~ 10:42:44) 
İlahi adalete inanmıyorum. "İlahi adalet" öyküleri de aslında genelde "Su testisi su yolunda kırılır" öyküleri oluyor. Saçma sapan davranan, birilerine kötülük eden, vb. insanlar bir noktada ya karşılarında kendileri gibi birini buluyorlar ya da aynı riski tekrar tekrar aldıkları için eşyanın tabiatı gereği kaybediyorlar.


  • salihdt  (23.10.22 10:08:09) 
ben intikamciyim, firsatini bulursam alirim.
ama birsey yapamayacagim durumlarda bana kötülük yapanin ayagina dolandigini vs. gördüm.
bunun yaninda ac gözlü tipler vs, uyaniklik yaptiklarini saniyorlar ama kendilerinden daha fenasi da var, su testisi +1
  • durgunfoton  (23.10.22 12:10:36) 
Kesinlikle inanmıyorum hatta buna inanildigi için dünyada bir sürü kötü, dandik insanın rahatça dolaştığını düşünüyorum.


  • logisticsmanager  (23.10.22 12:19:38) 
ilahi adalete inanmıyorum. ama abuk subuk işlere bulaşan kişilerin bir zaman sonra bir şekilde başlarını belaya sokacaklarına inanıyorum. bunu çok güzel anlatan atasözlerimiz var ama aklıma gelmiyor şu an.

yazarken bir üstteki salihin yazdıklarını okudum ve demek istediklerimi ve hatırlayamadıgım atasözünü yazmış. +1 diyorum
  • abelardo  (23.10.22 12:20:24) 
İlahi adalet diye bir şey yok.

İntikama falan da hiç gerek yok.

Olaya süngerini çeker, yeni güne salim kafayla uyanırsın. Doğrusu bu.
  • Mirket  (23.10.22 12:26:17) 
muslumanim, inanmiyorum


  • nibba  (23.10.22 15:32:35) 
dünyada kötü insanlar dolaşıyorsa sebebi insani adaletin beceriksizliği
insanların büyük çoğunluğu, -dur burada kesmeyelim bunun cezasını, demiyor, burada kesilmeyince ilahi adalete havale ediyor

dün burada, ölüm tehditleri saçan ev sahibi duyurusunda kabahatli olan, olaya umursamaz yaklaşacağına inanılan savcı mı, devlet mi? yoksa adliyeden eli boş dönecek ve belki ilahi adalete havale edecek olan kiracı mı

sapla samanı karıştırmadan konuşmak lazım
hırsızın hiç mi suçu yok, derler
  • comp  (23.10.22 15:58:07 ~ 16:01:03) 
İnaniyorum ama gec gelen adalet tam bir adalet olmuyor acikcasi.birisi canimi yakarsa onun canini yakarim.


  • bugunolmadiamayarinkesinolacak  (24.10.22 18:18:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.