[]

60d 50 mm 1.8 ile yayın yapıyorum, 1080p 60fps webcam'e geçmeli miyim?

Selamlar.

22 bin shutter'ad 50 mm 1.8 lensli 60d var elimde. Onunla yayın yapıyorum, ancak bilgisayarım yok. arkaddaşımdan eski bir monster alddım. Çok ağır, 4. nesil i7 işlemcisi var. şarjı çıkarınca kapanıyor vs. vs.

şimdi, makineyi 5 bin liraya satmaya çalışıyorum, 4 bin 500 lira teklif eden ölücü amasra foto, bafra foto diye yerlerden mesajlar gelmeye başladı bile. makineyi elden çıkarıp, ortalama bir web cam+2 kg altı güncel işlemcili bir laptop almayı düşünüyorum. sizce yayın performansı nasıl olur? 60d'yi fotoğraf çekmek için kullanmıyorum, kaldı ki sabit lens olması nedeniyle çok uzağa kurmak zorunda kalıyorum makineyi. kadrajı baştan ayağı sıkıntı. ne dersiniz? eskiden oyun da oynayabilmek için güçlü laptoplar almaya çalışıp alamıyordum çok pahalı olduğu için ama artık oyun oynamak çok mantıklı gelmiyor.

xsplit broadcaster premium kullanıyorum. işlemciden yiyen bir uygulama. hem bilgisayar, hem de web cam tavsiyelerinizi alırım eğer vaktiniz varsa.

 
monsterin işlemci modeli nedir
az elektrik çeken mı sonu H / Q vs ile biten mi
cpu benchmark sitesinden yenisiyle kıyaslanabilir

monstera pil ya da ups + diğerleriyle devam olabilir

monsterı ve kamerayı satıp 5000 tlye amd ryzen 3. nesil işlemcili laptop (monsterla kıyaslayıp) ve yeni kamera alınabilir bütçeye uyuyorsa
www.epey.com

laptop webcamı özel(pahalı) bir şey değilse berbat görüntü verir diye düşünüyorum
  • comp  (22.10.22 15:32:23 ~ 23.10.22 14:39:33) 
yeni alacağın 2kg altı laptop muhtemelen U serisi (ultrabook) bir işlemci olur. performansı şimdiki monsterdan bile düşük olabilir. (m1 işlemcili macbook pro değil ise)

ben olsam ilk adımda mosterin pilini yeniler (çünkü power yetmediği için işlemciden kısıyor) ram ekler ve tüm macunları yenilerdim + fan temizliği yapar ve yoksa bir ssd eklerdim.

kamera konusunda 60D satıp daha yeni nesil bir aynasız alabilirsin. canon eos M ve M10 epey ucuzdu. m200 de uygun fiyatlı olabilir. webcam benzeri ufacık sensorlu kameralarla dslr görüntü kalitesine yaklaşman mümkün değil. kamerayı satıp 2000-3000 bandında bir aynasız alırsan artan para ile laptopu adam etmeye bütçen olur diye düşünüyorum.
  • orpheus  (22.10.22 15:58:13 ~ 15:59:50) 
mevcut işlemci modeli: Intel(R) Core(TM) i7-4710MQ CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz

aklımda acer swift 3 vardı.
www.amazon.com.tr

web cam olarak da asus ROG Eye Full HD Mikrofonlu Webcam vardı ama fotoğraf makinesinden her türlü kötü görüntü verir diyorsunuz, ben de öyle düşünmüştüm biraz yetni teknolojiler dslr'ı vs. geçmiştir belki diye düşünmüştüm.
  • galas  (22.10.22 16:09:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.