[]

telekomcular: IMEI ile hangi model telefon olduğunu nasıl tespit edecekler?

atıyorum, ben şimdi kaçak xiaomi redmi 10 pro kullanıyorum ve bana ait olan orjinal 9 pro modelimin imei sini bu kaçak 10 pro'ya yüklettim, klonlattım. yani imei yine yasal telefonuma ait ama kaçak telefonumda.

bu durumda, imei den hangisinin çalışıp çalışmadığını nasıl tespit edebiliyorlar?

telefon numarasına baksalar, telefon numarası da zaten bana ait. internette de araştırınca bu yönde bir bilgi bulamadım, sizin yorumunuz nedir?

teşekkürler.

 
imei numaraları çakışmadıktan sonra tespit edilmiyor diye biliyorum, kesin bilgi değildir.


  • durbidakka  (22.10.22 11:06:15) 
E devletten bakılıyor. IMEI girdiğinde hangi model telefona ait olduğu yazıyor. Kaçak telefonlar bu şekilde tespit edilebiliyor. Mesela telefon xiaomi ama imei girdiğin zaman Nokia 6630 gibi artık kullanılmayan bir telefon modeli geliyor. Ezcümle : E devletten bakılıyor.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (22.10.22 16:21:09) 
@huzularinizda,

Edevletten sorgulandığıni biliyorum. Nokia ve xiaomi ile uç bir ornek vermişsin. 2 yakın xiaomi modeli arasinda (redmi 10 pro ve 11 pro arasinda mesela) imei transferi olduysa, bunu devlet tespit edebiliyor mu, öyleyse nasıl.
  • summerof69  (22.10.22 18:03:19) 
Merhaba,

Telefonun tanıtıcısı IMEI numarasıdır. Sinyal hangi IMEI numarasından gidiyorsa sebekler onu görür. Yani siz X telefonun IMEI numarasını Y telefonuna klonlattiysaniz kullandığınız telefon her yerde X olarak görünür.

Peki nasıl tespit edilir?

Eğer siz Y cihazınızı kullanırken X cihazı açılıp, içine hat takılıp kullanılırsa. O zaman servis sağlayıcınız BTK’ye durumu bildirir. BTK’da size mesaj gönderir: “IMEI numaranız kopyalanmıştır. 60 gün içinde kapanmaması için ürün faturanız ile servis sağlayıcınıza başvurun” tarzında.

Kısaca, eski cihazı bir daha açmazsanız ya da satmazsanız tespit edilebilecek bir şey değil. Zaten bir yıldır aktif olmayan telefonların IMEI numaralarının pasife alınmasının amacı da bu kopyalama işini engellemek. Piyasada Nokia 3210 IMEI’si ile gezen amiral gemisi telefon gırla.
  • hakiki ssg  (22.10.22 23:16:14) 
O zaman bir soru da benden, ülkemde 30k olan telefonu dışarıdan 15k ya getirdim ve eski telefon imeisi atamıyorum çünkü 1 yıldır kullanılmayanlar kapatılmış..

Yine bi ihtimal piyasada yaşlıların döndürdüğü eski tuşlular vardır da hadi o da yok diyelim.

Ben 15k + piyasada güncel satılan en ucuz telefonu alıp misal şu www.hepsiburada.com

15k + 300TL + imei atma işlem ücreti ile yine istediğimiz zaman istediğimiz telefonu kayıt ettirebiliriz.

Bunlar neyin önüne geçtiklerini zannediyor?
  • ananiyimioguz  (22.10.22 23:28:08 ~ 23:28:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.