[]

Kendi kendime yazılım öğrenebilir miyim ?

Java çalışıyorum şu an ama dilin bir önemi yok. Sorun evde kendi kendime çalışarak öğrenip ogrenemeyecegim.

Videoları izleyip alıştırmaları yapıyorum, sonra örnek projeleri bulup onları kendim yapmaya çalışıyorum. Baska yapabildiğim bir şey yok bu bana fayda sağlar mı ? Tavsiyeniz olur mu ?


 
Tabiki ögrenebilirsiniz. Patika.dev çok iyi . Telegramda bu konuda gruplar var herkes soru sorup bilgi paylaşımında bulunuyor. GitHub üzerinden insanların projelerini kodlarını incelemek de çok faydalı


  • limonlu eksi  (21.10.22 23:12:18) 
ogrenirsiniz de ise doner mi asil soru bu. kendi kendinize motive olup calismak zor ama yapabilirsiniz ise dondurmek ayri yetebek


  • bonjourrr  (22.10.22 12:26:13) 
Ogrenilir ama;
- bircok durumda kendi kendine motivasyonu korumak zor olabiliyor
- mutlaka anlamakta zorlanilacak bir nokta olacaktir, bu durumda kendi basina cozmenin avantajlari olmakla beraber bir mentor esliginde cozmek cok daha hizli olur. bir mentor sureci cok hizlandirir.
- dil ogrenirken en zorlanilan konu da cesitli durumlara gore "best practices" denilen duruma ve sarta gore olasi bircok yoldan en iyi yolu secme, ve bu secimi yaparken karar mekanizmasini nasil olacagi kisminda oluyor. bu da en iyi bir yerde calisarak tecrubeli bir ekipte bulunarak kazaniliyor. tek basina bunu kazanmak zor olabilir.
- guncel ile guncel olmayani ayirmak cok zor olabilir. yazilim dili gelisiyor ve degisiyor. bu nedenle populer pratikler de degisiyor. kitaplar, videolar, dersler ise ayni hizla guncellenmeyebiliyor. guncel pratikleri takip etmek ise bir is ortaminda veya seminerler araciligi ile oluyor.

bir de sunu da eklemek isterim, bir programlama dili ogrenmek yazilim gelistirmenin en onemli ama tek adimi degil. yazilim dili yaninda bircok konu da beraberinde ogrenilmeli. ornegin yazilim gelistirme surecleri, testing, yazilim mimarileri, code pipeline, deployment vs. gibi onlarca konu var ve bu konular olmadan sirf yazilim dili bilmek ile yazilim gelistirme yapilamiyor.

tavsiyem kendi kendine ogrenme surecinin yaninda daha yararli ve daha hizli ilerlemek amaciyla bir mentorden yardim istemek, seminerleri ve yazilim gruplarinin toplantilarini takip etmek, bir yerde calisarak tecrube edinmek, yazilim dilinin disindaki konularda da kendini gelistirmek iyi olacaktir.
  • emrahday  (22.10.22 22:14:12 ~ 22:15:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.