[]

Kalorifer sorusu

Peteklere bakım yaptırdım, tesisatçı havasını aldı, suyunu boşalttı, borularda sıkıntı vardı komple değiştirdi, çapraz bağladı daha verimli ısınması için öyle olması gerekiyormuş vesaire. Şu anda dünden beri buz gibi hiç yanmıyor ılık bile değil. Apartmanda merkezi sistem var. Bir haftadır yanıyordu normalde. Şimdi apartman görevlisi çok uyuz biri ve yönetimden de hoşlanmıyorum yani elimde kalacaklar eğer iletişime geçersem. Mümkün olduğunca konuşmuyorum. Adam bütün suyu çektiğimiz için kalorifer pompasının su seviyesi düşmüştür dedi. Ev en üst katta. Su seviyesi normale dönünce düzelir dedi. Normalde kazan dairesine götürecektim ama kapısı kapalıydı. Kendi kendine olur mu dedim tam bir cevap vermedi, ne dediğini de anlamadım. Apartman görevlisi varsa o ilgileniyordur düşünce ayarlar falan dedi. Bu düzelir mi birkaç gün sonra bilen var mı, suyu kendiliğinden çekmeye başlar mı?




 
Hava kalmis olabilir az once petegin havasini aldim oda alev aldi


  • ceann deas  (21.10.22 23:55:32) 
su basıncı ekranda yazar, kaç olarak görünüyor? belki su vanasını doğru basınca gelene kadar açmanız gerekebilir. basit bir işlem.


  • kutukcu  (22.10.22 01:20:13) 
Hava kalmış olabilir +1


  • John Bloor  (22.10.22 10:43:21) 
adam merkezi sistem ile ısınmakla alakalı soru soruyor gelen cevaplar sanki kombi ile bireysel ısınıyormuş gibi :I sen yapma bari john bloor kardeş

@sanguine, yönetime ya da enazından kazanla ilgilenen kişiye durum bildirilmeliydi. iç tesisatdaki suyu komple boşalttığınızda kim nereden bilecek bunu yaptığınızı? otomatik eksik suyu tamamlama sistemi belki olabilirdi apartmanda ama neden olsun, kapalı çalışan kaçak olmadığı sürece suyun eksilmemesi gereken bir sistemde? yönetici ya da çalışanlar garip insanlar olabilir ama bu yaptığınız daha garip. sonuçta apartmanda birlikte aynı sistemi kullanıyorsunuz. alt katlarda olsaydınız yaptığınız işlem en üst katta yaşayanı aynı duruma düşerecekti. ve belki adam olayı çözemeyecekti vs. istemeden nekadar da bencilce bir iş yaptığınızı umarım anlamışsınızdır.

+sistemde kullanılan suyun da direkt şebekeden değil mümkünse şartlandırılmış su olması lazım mesela (ama bunu kimse yapmaz).

tl;dr, yönetici, çalışan ile iletişime geçip sistemdeki eksik su kontrolu ve suyun tamamlaması için iletişime geçin. sizin üst bölümüzde genleşme tankı falan varsa orada hava purjörü vardır ordan hava çıkar. yoksa bayağı bir hava almanız gerekecek. hava purjörü bile takılabilir geçici olarak
  • HasanK  (22.10.22 13:19:16) 
Cevap için çok teşekkürler

Valla herkes havasını aldırıyor apartmanda duzenli olarak, diğer dairelerin sıkıntı yaşadığını hiç görmedim bu nedenle. Adam peteklerin uçlarına bir valf taktı, kaçan hava buradan otomatik oalrak tahliye olacakmış. Eskisi gibi kovayla hava çıkana kadar su doldurmaya gerek kalmayacakmis.

Bu sabah da hiç yanmayinca öğlen görevliye söyledim. Cevap vermedi ama akşam eve geldim ve kaloriferler sıcak
  • sanguine  (22.10.22 19:06:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.