[]

Fitness yerine Yüzmeye gitmek?

ben kilo kontrolü için senede birkaç ay fitnessa gidip toparlayıp sene boyu normal takılmaya devam ediyordum. pandomim ve düzen olmamasından dolayı 2-3 senedir gidemedim ancak şimdi bir düzene girmişken bu sefer düzenli ve sürekli bi yere başlamayı düşünüyorum. fakat salonda da aşırı sıkılıyorum. 3 gün salon yerine 3-4 gün yüzmeye gitsem istediğim kilo ve sıkılaşma verimini alır mıyım? yüzücü arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? düzenli yüzmek o kadar etki ediyor mu gerçekten vücuda. Tek beklentim düzgün lömbür lümbür olmayan bir vicüt.




 
Haftada 4 kez yuzmeye gidiyordum ve inanilmaz faydali bir spor. Şişmek istemiyorsun zaten, beklentin icin cok uygun ki ciddi miktarda kas da yaparsin zaten.


  • ahm1  (21.10.22 21:58:48 ~ 21:59:54) 
salona gitmek cok igrenc bence havuz&yuzmek iyi. bi suredir bunun kavgasini verdim ve havuda karar kildim kesinlikle salondan bin kat zevkli


  • ala09  (21.10.22 22:01:10) 
Profesyonel yüzücü vücuduna bakıp sadece yüzerek yaptığını zannediyorsaniz yanilirsiniz. Ilk olarak bun
Kilo vermek ile salona gitmenin ya da yüzmenin tek alakası kalori yakmak. Yüzme kardiyo olduğundan tabiki salonda ağırlıktan daha çok kalori yakarsınız. Bu da kilo vermenize yarar.

Bu arada yüzücülerin yüzerek vücut yaptığını falan sanan varsa;
Mark spitz

Sadece yüzerek anca bu kadar vücut olur. Amacınız buysa yüzün, diyet yapın o kadar

Salondan ne beklediğinize bağlı. Ben spor salonuna güç antrenmanı için gittiğim için ne yüzme ne başka bir şey yerini doldurur.

Siz sırf kilo vermek istiyorsunuz, zaten bu soruyu sorduğunuza göre güç antrenmanı vs alakaniz yok, spor salonundan 5-6 farklı makinede takilacaginiza amacınız kilo vermede daha mantıklı olacak yüzmeye girmeniz iyi olabilir.

Bence amacı kilo vermek isteyen herkes yüzmeye falan gitsin, salon da bizlere kalsın:)
  • logisticsmanager  (21.10.22 22:13:00) 
@logisticsmanager

verdiğiniz örnek çok iyi. gerçekten maksimum bu vücudu isterim. düzgün ve sıkı.
  • vaveylababa  (22.10.22 00:10:00) 
@logisticsmanager örneği çok iyi. ben de toplayayım diye hayvan gibi yüzüyordum. Vücut güzel sıkılaşıyor, şekilleniyor; fakat kısa kaslar yok oluyor. Üst kol kaslarım eridi, inceldi. Şu an ağırlık antremanıyla eski haline döndürmeye çalışıyorum.


  • adivar  (22.10.22 11:24:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.