[]

türkiye'deki yabancılar

antalya'nun rus işgaline uğraması diye bir başlık vardı geçende. yine araplara ev satılıyor sürekli. gelirlerine göre ucuz olabilir de bu insanlar neden buradan ev alıp kiralıyor? burada çalışmıyorlar ki. şöyle de bir ilan gördüm.

www.sahibinden.com

bir euro/dolar kazanan biri bu evi rahatlıkla kiralar ama neden burada yaşasın? ya da burada, antalya'da yaşayacak ruslar ne iş yapıyor? bu ilanların amacı nedir?

 
Home office çalışan insanlar için Türkiye cennet gibi bir ülke.
Dolarla ya da Euro'yla kazanan insanın Türkiye'deki refah seviyesini düşünebiliyor musun?
Ve Ruslar seferberlikten kaçıyor.
Ve Arap'lar ülkelerindeki baskıcı rejimden kaçıyorlar.
Ve ev alanlar, Türk vatandaşlığı kazanıp, dursun bi köşede ilerde gün olur lazım olur diyorlar.
Ve Ruslara sıcak iklim, Araplara Serin iklim iyi geliyor.
vs.
  • Mirket  (21.10.22 13:40:17) 
Ruslar artık Avrupada hoş karşılanmıyor.
Bunun birlikte ukraynalılar ve iranlılar da var antalyada.
Sebepleri yukarda yazılmış.
  • vizivozo  (21.10.22 15:35:29) 
neden burada yaşamasın? türkiye iyi kötü parası olan yabancılar için müthiş bir ülke. rusu, suriyelisi avrupa'ya gitse çile çekecek, dışlanacak, çocukları ezilecek. türkiye'de öyle bir durum yok, artı oturma izni almak vs de daha kolay. gidenlerin çoğu hemen arkadaş ortamını kuruyor zaten, benim tanıdığım gelen ruslar, iranlılar hepsinin en az bir akrabası, arkadaşı zaten ya istanbulda ya antalyada.


  • roket adam  (21.10.22 15:46:09) 
Geliri döviz ile iyi olan kişi için;
Halk fakir, iş gücü sudan ucuz. Parayi bastirip istediğin şeyi yaparsın.
Kural, yasa olsa da uygulayan olmadığı için trafikte, sokakta vs istediğin şekilde takilirsin. Sonuçta Avrupa'da emniyet seridinden gitsen adami ottururler ama Türkiye'de milyonlarca insanla aynı seritte gitmis olursun.
Paran varsa sağlık da ucuz. Bastir parayi türk halkinin giremediği hastanelerde tedavi ol.
Bastir parayi türk halkinin yuzemedigi denizde, giremediği plajda takıl.

Türkiye genel olarak insan kalitesine, genel düzen ve yasalara vs kafasini takmayan ve parası olanlar için süper yer.

Tek sıkıntı iste teknoloji, araba, parfüm vs kısacası Türkiye'ye uretilmeyen ne varsa çok daha pahalı.
  • logisticsmanager  (21.10.22 16:30:46) 
yalnız ben neden geliyorlar diye merak etmedim nasıl geliyorlar onu merak ettim :) ilk 2 mesaj buna değinmiş ama diğer arkadaşlar neden geldiğini açıklamış. parası olan için gelmek karlı olabilir ama nasıl geçinecek? remote çalışanlar dışında (ki onların sayısı da çok azdır) ruslar o evin kirasını ödeyecekleri dövizi nasıl kazanıyor? sürekli iranlıklar, araplar ev alıyor ama burada yaşacaksa burada para kazanması gerekmiyor mu? burada çalışmıyorlar mı? burada yaşacaksa o dövizi nasıl kazanacak?


  • hknty  (21.10.22 16:38:47) 
valla bizim antalya'da komşularımız maşallah yiyip içip yatıyorlar, çalışanını görmedim. babamın tekeli var, sayelerinde içki satışımız oluyor. her taraf rusça/ukraynaca konuşan insan dolu. kendi memleketleri gibi hatta daha da güzel takılıyorlar mis gibi. zaten bi giriyorlar 6 aylık yıllık kiralıyorlar ya da alıyorlar. kaldı ki buraya onların garibanı gelmiyor, zengini geliyor zaten. çalışmadan yaşamaları normal. garibanları da askerlik falan yapıyordur ya da ölmüyorsa sürünüyordur memleketinde.


  • summer timetable  (21.10.22 16:38:57) 
Ya büyük bir para değil ki, sorunun cevabı yine sizin ilanda gizli.
Eve 10 bin gitse aylık 120 bin yapıyor.
Ayda 15 de üstüne harcasa (ki çok zor) 180 bin yapar.
1 yılı 300 bin adamın. O da 15 bin dolar yapıyor. 15 bin dolar dediğin çok büyük bir para değil. Adam rusyada yıllarca çalışmış iyi kötü biriktirmiştir, mesela arabasını satıp çat diye buraya gelse en az 1-2 sene idare ediyor o parayla. Ha birikimlerini yemiş olur ama o süreçte de rusya meselesinin sonucu netleşir. Üstelik tl değeri de sürekli düştüğü için zamanla yaşam maliyeti düşecek bile. Geldiğinde ruslarla falan arkadaşlık kurup ileride kendi işini kurma ihtimali de var (suriyeliler ve iranlılar bunu gayet iyi yapıyor mesela) Hiç birşey yapamazsa, fırtına geçene kadar burada keyifli vakit geçirir orada askere gideceğine.
  • roket adam  (21.10.22 16:46:08 ~ 16:47:00) 
Sorunun cevabı bende, sen Rusya'yı ve diğer ülkelerden kaçan %10 lük kesimi fakir olduğunu düşünüyorsun kaçan zenginler pasaportlu adamlar Türkiye'deki araç kullananların çoğu %10luk kesim akaryakıta zam gelmesine rağmen keyfi kullananların oranı bu oradan algı yapıyorlar mesela, diğerinin ne arabası var nede pasaportu var ülkenin kaderini Zincirlikuyu metrobüs özetliyor zaten


  • Gebeş kaplumbağası  (21.10.22 17:06:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.