[]

diyetisyene gitsem mi

10 kilo fazlam var. yillardir korudugum bi kiloydu. ama covidde kilo aldim. tv karsisinda ac olmadan atistirmaktan.
bi ara 5 kilo verdim. yine aldim.

boyum uzun. beni gorenler zaten cok zayiftin iyi olmus diyorlar.
ama bu kilolar uzerimde yuk. aliskin degilim.

kendi basima da veremiyorum. insulin direncim de varmis. dahiliye cok etkileyecek bi seviyede degil dedi ama.

diyetisyene gitsem eminim 10 cok, 5 yeterli diyecek.
5 veya 10. gitsem mi? ise yarar mi? benim sorunum irade. e diyetisyen de bana irade yuklemeyecek... yine de gitsem mi?
nasil bi fark yaratir acaba?

 
Gun battiktan sonra sivi harici bisey yemeyin. Hem kilonuz hem sagliginiz duzelir.


  • halk  (21.10.22 12:55:09) 
diyetisyene git. verilen program irade yüklüyor insana. ona uyulmadığında suçluluk duygusu + tekrar tartıya cıkınca başarısızlık hissi olacağını düsünmek ister istemez uymanızı sağlıyor.

Kaç kilo'dan ziyade ne kadar kas kütlesi ne kadar yağ kütlesi olmalı onu ölçer. 5 kilo 10 kilo gibi havadan bir tahminle sağlıklı durumda olmak çok kolay değil
  • ayin yazari  (21.10.22 14:01:01) 
benim bu konuda eve almazsan yemiyorsun diye bir yöntemim var abur cubur konusunda :)

durumun pek diyetisyenlik değil sanki, 4-5 ay sadece gerekli öğünleri yesen kendiliğinden verirsin kiloyu
  • freebird5406_2  (21.10.22 14:50:41) 
Eski kafalı, ara öğünlerden oluşan diyet listesiyle çalışan bir diyetisyene gidecekseniz gitmeyin daha iyi. Oturup bekleseniz daha çok kilo verirsiniz.


  • ruhen hastayim ben  (21.10.22 16:22:58 ~ 16:23:47) 
insülin direnci için mutlaka bir doktora danışıp glukfaj tarzı bi ilaç kullanın, kendiliğinden gidecektir zaten 5 kilo, kilo verince insülin direnci de azalacaktır. günde mutlaka 30 dakka yürüyüş harika olur. ama hepsinden önemlisi glukofaj mutlaka danışın.


  • sipsiyah  (22.10.22 10:11:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.