[]

nasıl eliyorsunuz

dış görünüşü, muhabbeti ya da bazı özellikleri tam aradığınız gibi
ama diğer özelliklerinin uyması imkansız ve büyük problem
olur da ama olmaz da gibi
orta nokta bulunabilir mi belirsiz
insanlar büyük ihtimalle değişmez

bu gibi durumlarda denemek yerine direk pas geçmeyi başarabiliyor musunuz
aklıma çaktırmadan tanımaya çalışıp karar vermek geliyor ama bir noktada yine aynı acaba döngüsü

 
18-23 yaşlarında toz pembe gözlüklerle bir şeyler deneyip ağzınızın payını alıyorsunuz, ondan sonra neyin sorun olup neyin olmayacağını anlıyorsunuz.

Hazır bunları yaşamış biri olarak konuşursam, eğer "sorun olur gibi de olmaz gibi de" diye kararsız kalıyorsanız genellikle sorun olur. Böyle durumlarda flört döneminde bu kişinin size kendini anlatmasına müsade eden ortamlar yaratın, eğer yaptığı şeyleri neden yaptığı hakkındaki yorumları kafanıza yatarsa sorun olmaz, sonuçta hayat böyle bir şey. Ama hala kararsızsanız kesinlikle sorun olur.

Orta nokta bulunabilir mi acaba? Deyip sorunları ertelememelisiniz, orta nokta bulunabiliyor mu buna bakmalısınız. Flört dönemi bunun için var.
  • akhenaten  (21.10.22 09:40:32) 
evet. yabancı dil, kariyer, eğitim çok önemli. nasıl tartıştığı çok önemli. sevgisiz tavırlar deal breaker. gereksiz bir egosu olması da öyle. bununla birlikte özgüvenli olmasını da isterim. olmuyorsa uzatmaya gerek yok. tanırsam severim diye bir şey yok.


  • gabe h coud  (21.10.22 09:58:49) 
Muhabbeti keyifliyse pas geçmiyorum. İnsanı tanımak hemen olan bir şey değil, tanıyana kadar geçen süre keyifli oluyorsa(ki güzel muhabbet bunu sağlıyor) tanımayı tercih ediyorum ben.

Günümüz ilişkileri hebele hübele demeyeceğim ama direkt pas geçmek noktası insan bu tarz ilişkilerin yıpranma payını arttırıyor diye düşünüyorum. Pas-sıradaki kafasıyla geçirdiğim yılların etkisinin bir noktadan sonra negatif olduğunu fark ettim.

Bu arada pas geçmek başarabilmek olarak görülecek kadar zor değil, aksine en kolayı pas geçmek. Ghosting ya da değil, bizden olmadı ya demek kadar basit.
  • Bruce  (21.10.22 10:38:23) 
benim sistem denemekle basliyor, sozde bilincliyim olmayacagini biliyorum falan sonra deli gibi asik olup körlesmek en son aglaya zirlaya ayrilik. pas gecemiyorum flortlerime cok deger veriyorum. evlenip piyasadan cekilmem lazim


  • ala09  (21.10.22 11:04:23) 
Dört dörtlük insanı da eliyorum. Çünkü ilişkilerin kendisine inanmıyorum. Şu durumdayken bana uymayan birine bir günümü dahi ayırmak istemezdim. İnsan ilişkileri hele de duygusal ilişkiler büyük bir angarya.


  • ruhen hastayim ben  (21.10.22 11:16:34) 
yabancı dilin, kariyerin, eğitimin hiçbir önemi yok.
ne doktorlar, ne mühendisler, avukatlar tanıdım, hepsi kalas gibi tiplerdi.

önemli olan hayatın içinde kendini eğitimli veya eğitimsiz şekilde bir yere getirebilmiş, hayata tutunabilmiş olması.
cv'yle ilişki olmaz, onu ancak yanında dolaştırırsın, ruhsuz bir ilişki olur.
duygusal kapasite, bir ruhunun olması, espri anlayışı, görgülü-bilgili olması, oturmayı kalkmayı bilmesi, hayat tarzının benzer olması önemli.

onun dışında, özellikle erkekler için varlıklı bir ailesi olsa bile mesela arabasını kendisi almış ya da işini kendisi kurmuş olmalı.
yani bağımsızlığını ilan edebilmiş, birey olabilmiş olması da çok önemli.

yabancı dil belki aynı şeyi izleyip dinleyebilmek açısından biraz önemli olabilir ama diğer saydıklarım uyuyorsa ve ingilizcesi yoksa hiç takılmam bile.

ilişkilerde birebir uyumdan ziyade, ortak paydada buluştuktan sonra, sende olmayanın onda olması da çok hayati.
bu yüzden "diğer özelliklerin uyması imkânsız ve büyük problem" derken kasıt ne?
aynı müziği dinlememek mi, aynı siyasi görüşe sahip olmamak mı?
birinci 30'lara gelince önemini yitirirken, ikinci çok önemli mesela.

insan ilişkiler aracılığıyla gelişen, evrilen ve ruhsal olarak inancınız varsa, tekâmül eden bir varlık.
o yüzden biriyle ilişkiyi bazı deneyimler doğrultusunda pas geçmekle, o kişiyi gerçekten istememekle, istediğin hâlde ilişkiden ve mücadeleden/terk edilmekten/sevilmemekten/eski deneyimleri şimdiye taşıyarak korkup istemiyormuş gibi yapmak aynı şey değil.
insanın bu açıdan kendini fark edip kendine karşı dürüst olması lazım.
yani gerçekten karşımdaki bana göre değil mi, yoksa onun beni sokacağı mücadeleden veya incinme riskinden mi korkuyorum?
bu açıdan son derece kişiye özel durumlar.
  • blatta hiberna  (21.10.22 11:45:14) 
"Bu arada pas geçmek başarabilmek olarak görülecek kadar zor değil, aksine en kolayı pas geçmek."

aslında başarı kelimesi doğru değilmiş
denemeyip akılda kalması açısından zor benim için
ya da zaman geçiyor olduğu kadar deme tehlikesi

--
"bu yüzden "diğer özelliklerin uyması imkânsız ve büyük problem" derken kasıt ne?
aynı müziği dinlememek mi, aynı siyasi görüşe sahip olmamak mı?"

"uymadığı özellikler sizin kırmızı çizgileriniz mi? tolere edebileceğiniz şeyler mi?"

evet burada red flag devreye giriyor
sigara içen biriyle bile yürümez mesela en basitinden
ama tanışırken kendi sağlığı için bırakır mı bilinmez

ya da dini değerler
sonradan dine önem verenler de var vazgeçenler de nadir örnekler olsa da
30lu yaşlara doğru dine yönelim biraz daha fazla diyebilirim bu 2si arasında
  • bir soru sorcam  (21.10.22 19:52:30 ~ 19:53:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.