[]

internet kablosu

internette sorun olduğu için internet bağlantı kablosunu değiştirmişler. elektrikçi mi yaptı telekomdan mı yaptılar bilmiyorum. duvardan bir delik açılmış ve modeme bağlanan kablo duvardan geliyor. duvarın içinden gidip duvardaki prize ulaşmıyor. bundan dolayı evdeki diğer prizlerden internete bağlanmıyorum. (ethernet kablosuyla bağlanıyorum.) bunu nasıl düzeletebilirim? düzeltilmesi gereken nedir? tesisat mı? telekom mı yapıyor bunu elektrikçi mi? kendim yapabilir miyim?




 
yaparsınız ama estetik olarak pek hoş durmayabilir. duvardan gelen yeni kabloya bir ek yapıp herhangi bir telefon soketine bağlarsanız tüm prizlere dağılır. sıva altında hepsi birbirine bağlı çünkü.

ama ethernet ile bağlanıyorsanız binanın girişinde fiber kutu var demektir, bu durumda modeme giren ethernet kablosunun ucuna bakıp hangi çiftin modeme girdiğini bulup o çifti çoğaltarak prizlere dağıtmanız ve hangi odada kullanacaksanız o odada bir ucu rj11 diğer ucu rj45 kablo kullanmanız gerekecek. biraz meşakkatli bir iş. ellemeyin bence :)
  • orient blue  (20.10.22 13:40:02) 
peki bunu nasıl çözmem uygun olur? kim yapar bunu elektrikçi mi telekom mu? zaten birileri gelip böyle yapmış.

telefon soketi duvardaki prize benzeyen şey sanırım. ona nasıl bağlayabilirim? ucunu değiştirsem sorun olmaz değil mi? çünkü duvardaki üçgen şeklinde.
  • hknty  (20.10.22 14:13:56) 
Elektrikçi yapar daire içindeki tesisat işlerini. Üçgen dediğinize göre duvarda eski tip priz var, elektrik prizinin üçlüsü gibi. Çok kafaya taktıysanız bir elektrikçi gelsin, hangi odaları istiyorsanız o odalardaki telefon prizlerini ethernet çıkışlı olanlarla değiştirip Telekom’un eve yeni getirdiği ethernet kablosunu herhangi bir prizi kullanarak mevcut tesisata paralel bağlasın.


  • orient blue  (20.10.22 14:59:51) 
prizleri ben alıp değiştiremem mi? zor değil gibi. duvardan gelen kabloyu ethernet girişli prize takıcam ve oradan da diğer odalara aktarılacak değil mi?


  • hknty  (25.10.22 14:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.