[]

Ev sahibinin ‘evi satıyorum’ tiyatrosu yapması

Şöyle ki ilk duyurumuzda biraz bahsetmiştim. Ev sahibi evi satmak için bize bir alıcı getirdi.

Şimdi getirdiği alıcının, ev sahibinin yeğeni olduğunu ağzından kaçırması sayesinde öğrendik. Bizi kesinlikle iletişim de kurdurmuyor yeni alacak kişi ile ne hikmetse artık.

Biz artık mizansen yaptığını net bir şekilde düşünüyoruz. Zira iki aya çıkın sattığım yeğenim evli o gelecek diyorlar. Biz iki ay önce istediği zammı yaptık, sözleşme yenilemişiz bir de yani. Hiç umurunda değil.

Evi satacağım bahanesine bizi çıkartmaya çalışıyor. Biz iki senelik kiracıyız iki ay önce kendisi kirayı istediği gibi arttırdı sözleşme yeniledik, buna rağmen arayıp diyor ki kaporayı aldım, evi sattım. İki ay sonra çıkın evimden diye. Söz verdim, kapora aldım satış yapılacak diyor.

Her halükarda biz çıkmayacağımızı kendine ifade ettik. Şimdi utanmazca yalanını sürdürüyor. Alan ev sahibi diye birini bize aratıyor, damadını aratıyor.

Küçük bir ilçedeyiz. Ben huzurumuz bozulsun da istemiyorum.

Adam kış ayında bize ev taşıtma derdinde kısaca.

Sizce nasıl davranalım. Yoklarmış gibi davranmak mı?
Yoksa iletişime geçtiklerinde saygıyı bozmadan konuşmak ve hakkımızı korumak mı?

 
evi alan kişi kimse bizimle o muhatap olsun, bize iban numarasını da versin, bundan sonra kirayı ona ödeyelim, biz şu anda evden çıkmayı düşünmüyoruz deyin.

sonrasını o düşünsün.
  • de jure  (19.10.22 18:54:26) 
sattığı kişiye ihtar çektirsin +1


  • coldegezenkutupayisi  (19.10.22 18:55:20) 
ayak yapıyor. hadi diyelim ki samimi, içinde kiracı varken evini satabildiyse siz artık alan kişinin problemisiniz. ben çıkacağımı belirtmeden neyin sözünü verdiniz, istediğiniz oranda zammı da yaptım, sözleşme geçerli, çok istiyorsa satın alacak kişi tebligatını çeker mahkemeye verir, kesinlikle çıkmıyorum şeklinde konuşun. üzerine tartışmaya girmeyin.


  • zgrydn  (19.10.22 19:12:10) 
O evde ne kadar devam edebileceğinizi düşünüyorsunuz bu saatten sonra? satsın ya da satmasın, iş bu noktaya gelmişken uzatmaları oynamak gibi. Sattı diyelim, ihtar çekilir, dava açılır ve sonra çıkarsınız. Satmadı kendi geçecek diyelim yine süreç aynı. Sadece zaman kazancı olur. Bu enflasyonda geç çıkınca daha fazla kira ödersiniz.

Oturabildiğiniz kadar oturun ama bu işin sonu belli. Hukuki süreç neyse onu uygulamak istiyoruz deyin.
  • OrangeYellow  (19.10.22 19:40:32 ~ 19:41:23) 
Ben hatırladım o duyuruyu tahmin ettim bir akrabaya satıyor gibi yapıp sizi çıkarabilir diye.

Siz yasal hakkınız olan süreyi sonuna kadar kullanacağınızı söyleyin uygun bir dille.

Bu süreçte de sonuçta var olan bir sözleşmeyi kendisi bozduğu için zararınızı tazmin etmesi için pazarlık yapın. Nedir o?

Ödeyeceğiniz emlakçı komisyonu, taşınma masrafı, nakliye vs.
  • anten  (20.10.22 09:58:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.