[]

Hesaba döviz yatirmak

Turkiyedeki hesabıma çok değil ama 10bin euro gibi bir para yatırırsam banka bundan açıklama ister mı, şüpheli işlem olarak görülür mu acaba? -- açıklamam belli,yurtdisinda kazandığım maaşı tr hesabıma aktaracagim ama bir sıkıntı oluşur mu bilmiyorum--




 
istemez, burası türkiye rahat ol.


  • malheiros  (19.10.22 17:28:01) 
bankasına göre değişiyor. geçen gün hsbc 130 euro parayı almadı elden bir ton açıklama belge vs istediler. sıkıntı olacağını sanmam ama belge isteyebilirler (bordro gibi mesela)


  • roket adam  (19.10.22 17:38:41) 
Daha once doviz isleminiz yoksa isterler.
En sorunlusu hsbc, digerleri nisbeten daha sorunsuz.

  • Bu yol nereye gider bilmem ama yürüyorum işte  (19.10.22 18:31:35) 
Bir ay önce İş bankasına yatırdım. Hiçbir şey sormadılar.

Yıllar önce TEB'e belge gösteremediğim için kabul etmemişlerdi.
  • Mirket  (19.10.22 19:00:41) 
Diğer bankaları bilmiyorum ama garanti, iş, yapı kredi, finansbank'ta hiçbir döviz girişinde sorun yaşamadım.


  • iwasbornonamountainside  (19.10.22 19:14:03) 
varlık barışı var eğer çok korkuyorsan onu yaparsın %2 vergi ile sokarsın. Ki açıklaman da var zaten.

www.resmigazete.gov.tr
  • nhk ni youkosu  (19.10.22 19:15:57) 
Muhtemelen parayı yatırdığınız şube sizi arayıp efendim kur korumalı mevduata katılmak ister misiniz, paranız değer kaybetmez efenim diye darlar o kadar. Geçen başıma geldi.


  • uvcray  (19.10.22 21:48:54 ~ 21:49:36) 
eğer etf yapacaksınız problem olacağını sanmıyorum şahsen ama eft yapacaksınız kişisel görüşüm açıklamada maaş birikim veya benzer ifade yazarsınız.

elden yatırmak problem olur mu bilmiyorum.
  • put it in your appropriate place  (19.10.22 22:56:39) 
Paranın kaynağı hakkında sorun çıkmaz ama bazı bankalar efektiflerin hesaplarda bulunmasını istemiyor mb bankası baskısı yüzünden.


  • dream  (07.01.24 15:30:56) 
HSBC, swift ve EFT'de istemiyor ama elden yatırmada kesinlikle belge istiyor.

Geçen haftaki bilgi.
  • Mirket  (07.01.24 15:41:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.