[]

Sosyal medya paylaşımları

Korkutucu bir hal almaya başlamadi mi? Haberleşme özgürlüğü kapsamında olanları söylemiyorum bu arada. Eskiden mesela Twitter Facebook vs kullanırdım, başıma gelen üzücü, tuhaf, komik şeyleri paylasirdim. Yorum yapardım vs. Şimdi alelade bir yorum, fotoğraf bile resmen patlıyor. Dakikalar içinde bütün sitelere yayılıyor. Eskiden herkes görsünden ziyade arkadaşlarla konuşacak mevzu olsun, işte laf olsun, gülünsun vs diye paylasirdim. Şimdi zaten sosyal medya kullanmıyorum, WhatsAppta bile bir yorum, screenshot paylaşırken tedirgin oluyorum. Sanırım dikkat çekmekten de genel olarak hoşlanmadığım için.

Ama bu kadarı, bu yayılma oranı, hızı fazla değil mi, ürkütücü gelmiyor mu? Sirf bu yüzden Instagram kullanmıyorum. Farkında olmadan yaptığım paylaşım sıkıntı doğurur (çoğunlukla siyasi içerikli) densizin biri ya da arkadaşlarimdan birisi alır yayar büyütür etkileşim almak için kontrolden çıkar. Böyle bir paranoyam oluştu son zamanlarda.


 
şeylerin bağlamından koparılması çok olası. bir konuşmanın kırpılması, iki kişiye ya da bir gruba bir şey ifade eden espirinin başka bir mecraya taşınmasıyla linç odağı olması v.s evet böyle bir özelliği var maalesef ama bundan çok tedirgin olmak da sorunlu. adım atamazsınız sonra...


  • Ufuk  (19.10.22 01:11:54) 
Çok mantıki bir paranoya.
Bu sebepten Instagramdan bir şey paylasmam. Facebook arkadaşlarım için var, orada da bir şey paylasmam.
Twitterda da bir şey yazmam.

Kısacası sosyal medyanin üreticisi değil tuketicisiyim.

Özellikle yaslilarda bunu anlamayip sacmalama cok var. Annemle babama misal zor anlattim paylastiklari şeylerin yalan olduğunu vs.
  • logisticsmanager  (19.10.22 02:18:41) 
siz dikkat çekmekten çekiniyorsunuz ancak içerik üretenlerin çoğu bahsettiğiniz kaygıyı yaşamadan, dikkat çekmek için kırk takla atıyor. algılarınız açıksa, mantıklı bir insansanız, üslubunuz saldırgan değilse, türkçeyi düzgün kullanma beceriniz varsa kaygılanmanız gereken bir şey yok. bir paylaşımınız viral olsa bile aynı hızda unutulup gidecektir.

kaygınız dezenformasyon yasası ile ilgisiz olduğu için onu göz önüne almadan çıkarım yaptım.
  • zgrydn  (19.10.22 03:22:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.