[]

zoom kaydını youtube videosu eylemek

arkadaşlar. düzenli yaptığımız zoom üzerinden dersler var. bunlarda konuşmacılar kameralarını açıyor, arada da ekran paylaşıyorlar.

bu dersler yaklaşık 45dk 1saat arası. bunları youtube'a yüklemek istiyoruz.

eli yüzü düzgün, kaliteli olması için neler gerekir. ders verenlerin mikrofon alması gerekir mi? yoksa yalnızca videonun sesinin mixlenmesi yeterli mi? zoom'da ya da başka yerde ne tür ayarlar yapmak gerekir?

 
çok eski değilse eğer bilgisayarların kendi mikrofonları yeterli oluyor aslında ama ayrıca bir mikrofon daha temiz ses alınmasını sağlar tabi. ancak daha da önemlisi çevrimiçi yayın olacağı için internet bağlantılarının çok iyi olması lazım görüntü ve ses kalitesi açısından. yoksa en kaliteli kamera ve mikrofon bile işe yaramayacaktır.

sonrasında editlemekle uğraşmayacaksanız zoomdan direkt youtube kanalına canlı yayın yapabiliyorsunuz. toplantıyı sonlandırınca da video kanala yüklenmiş oluyor.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (18.10.22 21:15:06) 
Mikrofon en önemli şey izlenme için, hatta ders gibi şeylerde dikkatin dağılmaması için de.

Bir de ders yaparken ortamın gürültü ve yanksını azaltmak. Podcast kaydı nasıl yapılır gibi şeylere bakın
  • hoot  (19.10.22 19:53:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.