[]

esrar nasil ve ne ara bu kadar normallesti?

tr'de bir cok arkadasim kullanmaya baslamisti, yurtdisina geldim burada bazi yerlerde sigara gibi bisey olmus neredeyse. kanada'da uber ile satisi olacakmis.

yahu ben kucukken bunun adini duyunca adam oldurmekle ayni hisleri hissederdim bir an da, oyle korkunctu. gerci benim icin hala cok buyuk bisey gibi ama bilemedim.

son 3-5 senede bunun artisi mi patladi yoksa tr'de bi an da yayginlasti da biz mi yeni yeni duyduk? nedir bunun olayi?

 
Bunun üzerine bir araştırmam ya da yapılmış araştırmayı okumuşluğum yok ama özellikle ABD'nin bazı eyaletleri ve Kanada'da yasallaştıktan sonra dünyanın geriye kalan, yüzü batıya dönük(?) ülkelerinde de bir nebze normalleştiğini düşünüyorum.

İlgili görsel: i.imgur.com


Sen küçükken adını duyunca adam öldürmekle eşdeğer olan esrar değildi muhtemelen. Daha çok eroin, kokain, extasy gibi bağımlılık yapan ve sağlığa çok ciddi olumsuz etkileri olan maddelerdir.

"İngiltere'de The Lancet medikal dergisinin yayınladığı bir araştırmaya göre esrar, tütünden ve alkolden daha az zararlı maddeler arasındadır."

Tütün ve alkolün yasal olduğu ortamda esrarın 'zararlı' diye yasaklı olduğunu sanmıyorum. Daha çok mafyalaşmanın önüne geçmek içindir.
  • himmet dayi  (18.10.22 17:37:14 ~ 17:37:37) 
sizin icinden geldiginiz yapiyla alakali ancak esrar hicbir zaman cok radikal bir sey olmadi, hatta gunumuze zaman daha esnek yaklasildigi cok donum var tarihte...


  • hewit  (18.10.22 17:45:28) 
sizin kucukluğunuzde duyduğun şey eroin olmasın.


  • nuisance  (18.10.22 17:54:24) 
bi şey yasaklanınca mafyanın-gayrimeşrunun oyun alanına daha çok giriyor sanki
alkolün abdde yasaklanıp alımsatımının mafyanın eline düşmesi gibi

devlet e*rarı yasallaştırsa ve bir de tekelleştirse, büyük sermayedarlara üretimini satımını havale etse, mafyanın eline düşmekten kurtulur, ör. ~sigara (kaçak yüzde kaç)

niye kimisinde yasal da bizde yasak, bence; kovidde bizde tam kapanma olup isveçte olmaması gibi, öyle istediler, öyle oldu.

bir de uyuşturması haricinde, sigaradan e*rara, e*rardan sentetiklere giden geniş ve herkesçe malum bir patika var. o yolu bir yerde kesmek gerekiyor
  • comp  (18.10.22 17:57:32) 
kanada'da zaten benim gordugum son 50 senedir defacto legal. milletin dedesi, ninesi iciyormus bunu 80 sene once, yeni bir mevzu degil yani. hatta kanada'nin en buyuk uyusturucu kacakcisi canada post (onlari pttsi) derler, cunku adamlarin domestik hicbir mektubun, kutunun icini acip inceleme yetkisi yok, yasak.

ozetle, bizim yakisikli basbakan geregini yapti, legalize etti simdi catir catir vergi topluyor, her kose basinda dukkan var. sigara almak daha zor diyebilirim.

bir de yeni moda otun faydalari, CBD/THC isleri. yaw Abdurrahman Dilipak bile icin faydasi cok diyor, daha ne diyim hehehe
  • cooperr  (19.10.22 06:34:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.