[]

2 yerden iş teklifi geldi siz olsanız hangisini seçerdiniz

önce genel bilgiler vereyim veri alanında çalışıyorum yani biraz yazılım gibi ama tam yazılım da değil. 2 yerde de ocakta tekrar zam olacak ne kadar olacağını bilmesem de. kariyerimin daha başlarında sayılırım yükselme fırsatı ve kendini geliştirmek önemli o yüzden. pozisyonların isimleri farklı ama istenen kalifkasyonlar yakın gibi.

bir tanesi fortune 500'de yer alan (hatta ilk 150'de) bir kurumsal holding. 8-6 mesai, 3 gün ev 2 gün ofis, maaş sistemi 3 ayda 1 çift maaşlı 12 aylık ortalaması 13.600 oluyor, günlük 65 tl yemek parası, özel sağlık sigortası, hayat sigortası. yeni kurulan bir ekip (ya da belki departman) var, aslında daha önce kurmamız gerekiyodu bu ekibi arkada çok iş birikti vs. dedi genel müdürü. bu bi yandan dezavantaj çok yorucu bunaltıcı olabilir -en kötü senaryoyu düşünürsek belki altından kalkamayacağım kadar baskı bile olabilir- ama belki işler iyi giderse de önüm açılabilir avantaj da olabilir yani.

diğeri bir stk. isim vermiyim şimdi ama ab fonlarıyla falan dönen ve dünyadaki mevcut durumlar yüzünden revaçta bir stk. 9-5:30 mesai ama full ofis. brüt maaş veriyolar net olarak bakınca ocakta 15.210'dan başlıyor yıl sonunda 13.600'a kadar düşüyor. ama hiç yan hak yok burda, bizde yan haklar maaşın içinde dediler yemek parası bile yok yani. çalışma proje bazlı burda ve proje ne gerektiriyosa onu yapıyoruz dediler. bu bi açıdan güzel daha çok şey görebilirim ama bi açıdan da kötü çünkü sadece excelle yapılan projeler falan da oluyomuş onlarla zaman kaybetmek benim için oldukça tatsız olur. teknik mülakatta python, excel, sql sordular ama proje ne gerektiriyosa onu yapıyoruz bazı projelerde sadece 1'i kullanılabilir dendi.

özetle bu şekilde 2 pozisyonun durumu. stk'daki teklif yapan kadına başka bir yerden teklif aldım maddi olarak yan hakları da düşününce sizden biraz daha yükseğe geliyor bilemedim falan dedim. o da şirketini baya övdü ben onu deyince ücret standartmış daha iyi bir teklif yapamıyorlarmış ama stk'da çalışmak çok iyi bir basamak olabilir, stklar çalışan dostudur, ekibimiz gençtir falana getirdi kadın. bi tereddüt ettirdi beni siz ne düşünüyorsunuz?

 
13.600'ler ayda tl cinsinden alacağınız maaş mı? Evetse, bu iş için çok az değil mi? Piyasada data science için daha çok para veriyorlar sanıyordum.


  • kurbanlik koyun  (18.10.22 15:20:51) 
Her zaman kurumsal firma daha iyidir. Ayrıca 13.600 tl kariyerinin başında birisi için gayet iyi bir ücret.


  • adventchant  (18.10.22 15:26:04) 
Sadece bu verilere bakarak, ne kadar deneyiminiz oldugunu bilmesem de bir derim.


  • logisticsmanager  (18.10.22 15:27:30) 
senin alanında değil ama başka alanlarda stk'larda çalışan arkadaşlarım var, çok memnunlar. maaşlar tl mi acaba? hakkaten çok az değil mi ya?


  • giovanne  (18.10.22 15:34:33) 
ilki daha iyi.

stk bir şey diyememiş, ekip genç, çalışan dostu demiş. çalışan dostuysan ticket, esnek çalışma, hibrit çalışma verirsin. sadece lafla olmuyor bu işler.

ayrıca stk kariyer için iyi bir başlangıç falan değildir.
  • gabe h coud  (18.10.22 15:34:55) 
@kurbanlık koyun juniorım ve pozisyonlar ankara'da (istanbul'da geçim daha zor olduğu için maaşlar daha yüksek oluyor), bir de data science işi değil benimki veri alanında başka bir pozisyon, data science'ta maaşlar biraz daha yüksek olabiliyor. o yüzden maaş normal bence hatta iyi bile denebilir bu şartlarda.


  • semaforo de medianoche  (18.10.22 15:40:13) 
İlk teklif yemek için 1300 ödüyor. Yani maaşın neredeyse 15k ediyor. Özel sağlık sigortanı hayat sigortanı yapıyor ve bunları cebinden karşılamıyorsun. Yeni bir ekibin çekirdek parçası olacaksın.

Diğerinde 1.5 saat daha az çalışacaksın ama yemek paranı çıkarınca maaşın 12.300e düşüyor. Proje sahiplerinin keyfine göre çalışıyorsun. Kendini geliştirebilecek misin göremiyorsun. Teklifi yapan kadın konuşuyor ama icraat göremiyorsun. Güya çalışan dostu ama evde çalışma modelidir yan haklardır falan yok. Bariz işçi arıyor kadın.

Kesinlikle ilki abi...
  • nolmus yani  (18.10.22 15:40:35) 
8-6 mesai kötü ama yine de 1 gibi.


  • jelly bear  (18.10.22 15:53:15) 
ik cıyım. çok net şekilde 1.

stk daki kadın övecek bir şey bulamamış ekibimiz genç fln demiş asdhashd, hybrid çalışma ve yan haklar zaten 1. seçeneği çok ciddi olarak öne çıkartıyor. stk da çalışmak bahsi geçen 1. şıktaki şirketten daha iyi bir basamak değil ayrıca.
  • benaslinda  (18.10.22 15:56:10) 
ben de ik'cıyım. bence de net 1.
1'in hangi grup şirketi olduğunu tahmin ediyorum. sadece yan haklarıyla bile o stk yı satın alır orası. sıkıntılı bir ekonomik süreçten geçiyoruz, bu nedenle finansalı sağlam şirketlerden ilerlemek zaten her açıdan iyidir. bunun dışında da STK'lar vs genelde çok profesyönel bir İK yönetimiyle ilerlemez, çok kişi odaklı bir yapılanmaları olur, bu nedenle de net bir görev tanımı vs olmaz.(çok genelleme yapıyorum) böyle ortamlarda senden görev tanımın olmayan işlerin de beklenebileceği bir ortam/bir yapılanma olabilir. günün sonunda her bokolog olur çıkarsın. aha IT'ci bulduk diyip bilgisayara format attırmaya kadar gider iş. proje neyi gerektiriyorsa çok genel bir iş tanımı zaten, önden yolunu yapmış bence.
her türlü 1 diyorum tekrar o yüzden ama 1 olmazsa da 2 olmasın zaten. işsiz değilsen 2'yi tercih etme bence.
  • sirkelimon  (18.10.22 16:04:50) 
yan hak iyidir, ayrıca haftada evden 3 gün çalışabilmek büyük bir benefit.

burada çok karşılaştıracak mesela kalmamış.
  • nuisance  (18.10.22 17:51:09) 
ben de ilkine yakındım zaten onu seçiyorum bu durumda. stk'ya onları tercih edemeyeceğimi bildirdim. teşekkürler herkese


  • semaforo de medianoche  (18.10.22 18:08:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.