[]

Skolyoz ağrısı için ne yapılabilir?

Arkadaşım altı ay önce sırt ağrısı şikayetiyle doktora gitti ve çok hafif skolyoz tespit edildi, doktor endişe edecek bir şey olmadığını söyledi ve birkaç ilaç yazıp fizyoterapiste yönlendirdi. Sırtına birkaç küçük iğne yapıldı ve çok kısa süre rahatladı. Ama bazı dönemler o kadar çok ağrıyor ki acıdan ağlıyor.

Fizyoterapist youtube'dan skolyoz egzersizlerini araştırıp yapmasını önermişti, bunları benim de ısrarlarıma rağmen yapmadı. Çözüm nedir? Tek seçenek egzersiz mi, bunları yapsa rahatlar mı?


 
hafifse tek secenek evet egzersiz. yuzme oneriliyor en cok. yani sirt kasini guclendirici egzersizler genel olarak. hafif skolyoz da ilac kullandiracak kadar agri yapmaz aslinda. egzesizler agridan bagimsiz yapilmali


  • Kittie  (18.10.22 12:24:33) 
Ters yöne bakan iki skolyozum var. 8 yıldır spor yapıyorum. Ağrım sızım yok. Fiziksel olarak bir sıkıntım yok. Haftada min iki üç kere egzersiz yapsanız rahat edersiniz.

Edit: Uzman değilim fakat skolyoz egzersizi diye bahsi geçen şeyler çöp. Bir spor salonuna yazılıp tüm vücudunuzu çalıştırırsanız daha memnun kalırsınız.
  • ruhen hastayim ben  (18.10.22 12:50:25 ~ 12:51:32) 
ters yön skolyoz + kifoz bende de var, bende o kadar ağrı yok. fizyoterapist + yüzme bana da iyi gelmişti.

fizyoterapist eğer fotokopiden egzersiz verip bunları yap diyorsa kaçarak uzaklaşın. birebir çalışıp en azından bir seans da olsa egzersizin nasıl yapılacağını gösteren birisini arayın.

eğer ağrısı o kadar fazla ise ameliyat da düşünülebilir ama bence dediğiniz kadar çok hafif skolyoz için ameliyat yapmazlar.

kifoz var mı bakıldı mı? ya da kalsiyum, d vitamini, vs. eksikliği? bende kifoz skolyozdan daha çok kendini hissettiriyor.
  • inheritance  (18.10.22 13:43:00) 
Fizyoterapist eğitmeni olan reformer pilates salonları var.
Şiddetle tavsiye ederim.
İlk bir iki ay da özel ders alırsa çok büyük faydasını görecektir.
  • Mirket  (18.10.22 18:35:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.