[]

Kaplumbağa sahiplenmek istiyorum

Bizim ufaklığa hayvan sevgisi aşılamak için minik bir tane su kaplumbağası sahiplenmek istiyorum. Bakımı zor mudur, maliyetli midir, önerir misiniz? ayrıca sahiplendirmek isteyen varsa sevinirim.




 
bakimi zor degil. akvaryum hayvani gibi dusunun o kadar zor yani. suyu falan duzenli degisecek tabii.

ayrica su kaplumbagasi yahu. japon baligi sahiplenmek istiyorum da deniyor mu?! gidin petshoptan satin alin
  • Kittie  (18.10.22 11:43:24) 
su kaplumbağası zor.
balık alın.

su kaplumbağasına adam gibi bakmaktan bahsediyorsak eğer; maması, kalacağı yer, aydınlatması, düzenli su değişimi ve su temizliği. masraflı ve vakit alıyor.
aksattığınıza ya leş gibi kokuyor şikayeti alacaksınız ya da hayvan hasta olacak. tropik iklim hayvanını alıp salondaki masanın üstünde hayata tutundurmaya çalışacaksınız.

sonuçta o hayvan ölecek ya da çok direneceksiniz.
su kaplumbağasını 29cm kabuk boyuna getirmiş biri olarak pes ettim.

bi minik balık alıp ufaklığa besleme sorumluluğunu verseniz kafi.
  • tenyalar bagirsakta yasar bagirmasakta  (18.10.22 12:08:26) 
kaplumbağa kesinlikle çok tatlı ve bi ufaklık için iyi bir ilk hayvan arkadaş olur.
ilk başta biraz harcama yaparsanız (ışık ve yeterli büyüklükte bir akvaryum gibi) sonra pek masraf da etmez. vitamin ve mama tabii ki.

ama şöyle bi durum da var. bi kere sağlıklı kalmaları için kış uykusuna dalmaları lazım. bunu ısı/ışık ile yaz hissettirip es geçirebilirsiniz ama 20 yıl ömrü olan hayvanın ömrü 2-3 yıla iner.

yine de tüm endişelere rağmen bir çocuğun hayvan sevgisiyle tanışması için iyi tercihlerden biri.
  • patronaj1  (18.10.22 12:27:46) 
su kaplumbağası aslında çok bakım ve kaliteli akvaryum sistemi isteyen bir canlı. kabuğunu fırçalamanız lazım mesela. akvaryumunun suyunun değişmesi önemli, derin olması (yüzebileceği bol bol su olsun) ve yüzmekten yorulunca yüzeye çıkıp takılabileceği uyuyabileceği bir taş, suyun üstünde tünek vs gibi bir oluşum olması önemli. iyi bakarsanız çok uzun seneler yaşarlar. ama petshop'ta satılan ucuz, ortasında bombe olan plastik kaplardan alacaksanız birkaç ayda hayatını kaybeder. yaşama ortamını ayarlamanız çok önemli kısacası. youtube'da su kaplumbağalarının mutlu yaşaması için nasıl akvaryum oluşturulabileceği ile ilgili yabancı youtube videoları çok (türkçe de vardır belki). çocuğunuzla önce akvaryumu ayarlayıp, içini döşeyip sonra kaplumbağa alırsanız belki çocuk için öğretici de olabilir, ama masraf da olur. karar sizin.

Bu arada kara kaplumbağasını alıp suya atanlar var tatlı su kaplumbağasının ayrı bir tür olduğunu bilmeden, boğuluyor zavallılar suda. Ülkemizde yapan çok yok da yurt dışında çok. Böyle de gereksiz bilgi vereyim dedim. Kara kaplumbağalarını suya atmayınız diye bitireyim :)
  • kurbanlik koyun  (18.10.22 14:51:40) 
Akvaryum içerisinde bakılan tüm hayvanlar eğer iyi bakılacaksa ciddi biyoloji bilgisi gerektiriyor. Küçük hacimli su dengesini korumak büyük hacimlilere göre çok daha zor olur. akvaryum.com sitelere bakarsanız az çok fikir sahibi olabilirsiniz. Hem köpeğim hem de yıllardır baktığım akvaryumlarim var köpek bana çok daha kolay geliyor.


  • mirty  (18.10.22 14:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.