[]

Benzincilerde araba yıkamak

Hiç yıkamadım ama üst baş batıyor mu nasıl oluyor. Uzun sürüyor mu bir de yani yaylana yaylanan yapmamak lazım herhalde belli bir düresi bar sanırım suyun ve köpüğün. Bir de bez falan da oluor mu yoksa yanımızda mı götürmek lazım mikrofiber gibi bişeyi




 
Dikkat edersen üst baş batmıyor.
Süreyle değil, parayı atınca belli miktar su ve köpük. Yetmezse bir daha para atıyorsun. Ama kuyruk oluyor. Oyalanırsan arkada bekleyen homurdanabilir.
Fırçanı bezini kendin götürüyorsun.
Bez işini kabinden çıkıp kenarda hallediyorsun.
  • Mirket  (18.10.22 00:34:08) 
Bazılarında süreli. Önce köpük var. 60 saniye mesela. Sonra da su için para atıyorsun. O da iki dakika falan. Ama su basıncı çok fazla. Dikkat et seni uçurmasın:) ufak ufak su zerrecikleri geliyor üstüne. Bezi sen götüreceksin ama sadece kurutmak için.


  • prole  (18.10.22 00:51:00 ~ 00:51:51) 
Acele etmezsen bir çok istasyondaki süreler çok kısa, yıkama için süre kılı kılına yetse de köpük için gevşek davranırsan tüm aracı köpükleyemeyebilirsin.


  • John Bloor  (18.10.22 09:47:40) 
bp'de toplam 7 dk sürüyor. istersen full köpük kullan 7 dk sonra kapanıyor sistem. bu köpüklü kaldı diye durulama açılmaz. sen ayarlıyorsun. fiyatı uygun diye 2-3 tane alıyorum, 7 dk boyunca köpüklüyorum, fırçayla lastikleri iyice parlatıyorum. ikinci kez çalıştırıp duruluyorum. bez vermiyorlar ama fırça olur genelde.

benim gibi ikinci bileti alacaksan ilk köpük aşamasında ikinci biletin ıslanmamasına dikkat et. genelde bar kod olur, ıslanırsa okunmaz, biletin yanar.
  • gabe h coud  (18.10.22 09:48:56 ~ 09:50:06) 
ben su arabayi yukari kaldiranlarda yaptim, o sekil bir sisteme gidersen arabanin altini yikarken ust bas batiyor, onun disinda normal yikmada pek batmalik bir durum yok.


  • hewit  (18.10.22 10:30:00) 
daha dün arabayı yıkadık, şansa yaşıyoruz vallahi :P

eğer kabin şeklinde sağı solu çevrili değilse rüzgarı arkanıza alın ki su zerrecikleri üstünüze gelmesin. kabinimsi ise sırtınızı ya da yanınızı kabine, suyun uçuş yönünü dışarıya gelecek şekilde konumunuzu ayarlayın. rüzgarı yemezseniz çok fazla ıslanmıyorsunuz. ama tabi çok basınçlı su olduğu için illa ki minicik zerrecikler havaya dağılıp üstünüze geliyor, ama ıslanmak olarak değerlendirmeyin bunu.

yerler kayabilir, su birikiyorsa-eğim yoksa ayakkabılarınız ıslanabilir, dikkatli olmak lazım.

önce köpük yapın, köpük zaten sulu sulu geldiği için önceden arabayı ıslatmanıza gerek yok.

köpükledikten sonra sağda sola kenara atılmış fırça vardır biyerlerde, onu bulup güzelce fırçalayın arabayı. fırçalanmazsa su ne kadar tazyikli olursa olsun kuş pisliği gibi kurumuş şeyleri tam temizlemiyor, leke kalıyor. fırça yoksa şansınıza küsün.

parayı yüklediğiniz yerin üstünde sayaç var, hem köpük hem de su için kalan sürenizi oradan takip edebilirsiniz. genellikle yetiyor, bir gözünüz sayaçta olsun. yukarıdan yani tavandan başlayıp durulayın ki, yanları temizleyip sonra tavana geçerseniz yanlara gene köpük akıyor doğal olarak.

son not: bizim gittiğimiz yerde köpük 5 tl, su 5 tl. makine 10 tl kabul etmiyor. ya kağıt 5'lik ya da 5 tane madeni 1'lik ile önce köpük alıyorsunuz. köpük bitince ikinci 5 tl ile su alıyorsunuz. para üstü veren makine olmayacaktır muhtemelen, yanınızda bozuk olsun ya da benzinlikte bozdurun.
  • halanne  (18.10.22 10:47:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.