[]

Yazılım için kolayca öğrenebileceğim neler var ?

Yazılım alanında beni diğer adaylardan daha öne çıkaracak kısa sürede öğrenebileceğim hangi beceriler var. SQL öğrenmeye başladım kısa sürede hallederim gibi geldi, bunun dışında başka ne öğrenebilirim?




 
patika.dev aradığın şey. SQL'den sonra Python öğrenebilirsin.


  • false pretension  (17.10.22 23:58:35) 
Her gün yeni bir şey öğrenmenin neredeyse görev tanımında bulunduğu bir meslekteki bireyleri ekarte etmek için öğreneceğin bir bilgiyi o bireylere sormanın çelişkisi çok acayip.


  • nejdet c  (18.10.22 09:59:13) 
Esasında, izlemen gereken yol şu. İş ilanlarinda çok aranan teknolojileri listele, en yüksek frekanslı olanları öğren. Ya da test et hangilerinin daha sevimli geldiğine bak


  • nejdet c  (18.10.22 10:00:53) 
bu konuda birkac noktaya dikkat etmek gerekir;

- piyasanin bir teknolojiyi bilenden daha cok o konuda uzman olana ihtiyaci var. gunumuzde bir konunun temelini ogrenmek cok zor degil, ve hizla oluyor. ama sabirli ve tutarli olup o konuda uzmanlasan cok az.

- birbiri ile iliskili teknolojileri belli bir kontekste ogrenmek onemli. ornegin hizli ogreniliyor diye sql yaninda css ogrenirsen bunun pratikte sana ciddi bir yarari olmaz. birbiri ile iliskili konulari ogrenerek ilerlemek daha mantikli.

hizli ogrenilecek birkac teknoloji: bash scripting, regular express, git, docker, css, html, temel sql sorgulari, unit testing, integration testing. ama yeniden vurgulamam gerekir, "bunlar hizla ogrenilir ama her biri icin derinlesmek ve uzmanlasmak zaman alacaktir"
  • emrahday  (18.10.22 11:00:19 ~ 11:01:48) 
Yazılım çok geniş bir alan. yazılım öğrendin diye uzay mekiğini kontrol edecek şeyleri yapabilirmisin mesela?

Öncelikle kendine bir alan belirlemelisin, bu alanı da kendi merakların veya hobilerin üzerinden belirleyebilirsin.

ardından bu alanda çalışmalar yapmalı, blog yazmalı github'da bişiylerin olmalı, işegirerken bunları ben yaptım diyebilmelisin. bu diğerlerinin önüne geçmene yarayan en büyük adım.

Evde geçirdiin vakitde kendi zevklerin için bir şeyler yapmaya başladığında bir şeyler öğrenmiş oluyorsun.

blog yaz, github'da proje yayınla, çeviri yap, açık kaynaklı yazılımlara katkıda bulun. yani bu yazılım'ın dijital dünyasında varlığın olsun.
  • selam  (18.10.22 11:51:10 ~ 11:52:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.