[]

HDD Disk saçmalığı

Taşınabilir 2TB WD My password diskim var. Bugun bilgisayara taktım ve ufak bir çarpma ile usb kablosu hafif yerinden oynadı. Acaba bağlantı kesildi mi diye çıkarıp tekrar taktım ve şu anda komple bozulmuş gözüküyor.

Bu ufak bir kablo oynaması ile aletin çöp olması saçmalığı nedir? 1500 lira ve içindeki bilgiler çöp oldu.


 
Mekanik diskler çalışırken aldığı darbelerden bozulurlar normal bir şey.

Gerçekten çok hafif bir darbeden bahsediyorsanız ve takınca hiç görmüyorsa aleti soketi kanırtmış olabilirsiniz çok basit bir tamir 100 liraya yenisini lehimlerler bi baktırın.
  • hedep  (17.10.22 21:24:26) 
yok bilgisayarda baktığımda hard disk bölümleri çökmüş okunamıyor diyor


  • Mehmet Ersoz  (17.10.22 22:47:20) 
tamir yöntemleri var youtubea yazın çöp olmuş olabilir harbiden.

ama hddlerin kaderi bu ne yazık ki. hiç güvenli değil o yüzden.
  • jelly bear  (17.10.22 23:00:59) 
peki servisleri bakmıyor değil mi? 2 sene bile olmadı alalı.


  • Mehmet Ersoz  (17.10.22 23:16:07) 
sadece bağlantı yeriyle ilgiliyse düzeltilme ihtimali var. Çıkma parça vs takıp düzeltenler vardı mesela.

Servisler garantilik bir iş olursa yenisini veriyor. Anca kurtarma servisi veren bir marka olacak da (Seagate bir ara bedava veriyordu sanki) öyle kurtaracaklar.
  • nhk ni youkosu  (18.10.22 00:02:57) 
WD My Passport alıp da veri kaybetmemiş olan yok ne yazık ki, o aletlerde kronik bir sorun var. Ben 20 yıllık verimi kaybettim o gün bugündür google drive kullanıyorum.

WD My Passport pişmanlıktır.
  • solo  (18.10.22 11:42:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.