[]

Bir ekibin parçası olmak

arkadaşlar merhaba,

iş hayatında olsun, siyasette olsun vs diğer alanlarda olsun bir ekibin parçası olmak iyi midir bireysel olmayı mı tercih edersiniz.

her ikisinin de artıları eksileri vardır. diyelim bir ekibe katıldınız toplu hareket ediyorsunuz ama ekibin kararları size artık ters geliyor bi şekilde üstte olanlar menfaatleri için diğerlerini kullandıkları için ekibi terk ediyorsunuz diyelim.

ekipte en yakın arkadaşlarınızın size sırt çevirmesi gibi durumlar oluşabiliyor. bu gibi durumlarda kendimizi nasıl savunmalıyız darbelere karşı.

Hafta sonu yapılan Türmob seçimlerinden sonra kafamda oluşan soru işaretleri bunlar. smmm ve ymm olanlar varsa daha iyi anlayacaklardır. :)

 
bu karakterle alakali bir konu. bazi kisilik testlerinde hangisine meyilli oldugunuz ortaya cikar. okudugum kitaplar, yaptigim gozlemler ve tecrubelerim sunu gosteriyor ki, tek basina yapilan hic bir is iki kisilik yada grup islerinden daha iyi olamaz. sinerji basli basina buyuk bir faktor. ha tabi toksik bir ortam veya takimdaysaniz bi halta yaramaz o sinerji.


  • buenosdias  (17.10.22 17:08:21 ~ 17:09:15) 
O ekibi neyin bir arada tuttuğu, yani orada olma motivasyonlarinda neyin öncelikli geldiği önemli. Eğer bunlar ortusuyorsa o ekip iyi işlemeye başlıyor. Bence ogrencilikte yapılan grup ödevlerinde bile bu böyle.

Para mı, kişisel mecburiyetlerin sonucu mu, rica minnet ilişkileri mi, o ekibin varoluş amaci olan şeyleri yapmak mı...

Grup ne kadar benzer motivasyonlari taşıyan kişiler cogunluktaysa o kadar iyi işliyor diye bir kaide de yok bana kalırsa. orada nasıl dinamiklerin oluştuğu önemli.

Ben şahsen o ekibin işini aracsallistiran kişilerin ağırlıkta olduğu yerlerde bulunamiyorum daha doğrusu zaten motivasyonumu kaybedip yavaş yavaş kopuyorum.
  • encokbenisevinnolur  (17.10.22 17:32:18) 
oda-dernek-sendika-vakıf-parti gibi çok üyesi olan yerlerde, yöneticilerin sadece kendilerini düşünür şekilde hareket etmeleri çok sık görünen bir durum. bu konuda yapacak bir şey yok. ya bu ekibin o kadar için de olacaksınız ki, siz de nasipleneceksiniz, ya da "hee" diyip geçeceksiniz.


  • co2s2  (17.10.22 18:03:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.