[]

Ev tadilatı, eski eve yeni oda ekleme vs.

Merhaba, çok eski bir evimiz var. Müstakil, bahçeli falan böyle. Kira vs ile uğraşmaktan bıktığımız için buraya taşınalım diyoruz. Konumu falan da iyi.

Ancak eski olduğu için problemleri mevcut. Mesela tuvaleti dışarda. Yatak odasının içerisinde ise duş almak için çok ufak bir oda var.

Biz diyoruz ki bu duş odasının içini kaplattıralım deliklerini kapatalım, kilere çevirelim. Salon ile yatak odası yanyana, bunların arasına da ufacık bir oda daha ekletelim duş ve tuvalet orada olsun.

Salondan ya da yatak odasından kısmamız mümkün değil. Diyoruz ki salonu evin dışına çektirelim biraz. Evin tam dışında üst katımıza çıkan bir merdiven var. Zaten tuvalet de merdivenle ev arasında. Tuvaletten yıkılan alanı evin içine ekleyip salonu da merdivene kadar çekmiş olacağız yani. Kafasında canlanmayanlar için çizim ekledim.

Böyle bir şey mümkün müdür? Yasal sıkıntısı var mıdır? Alan tamamen bize ait, komşu falan yok. Üst kat da bize ait sadece kullanmıyoruz.

Tabi bunun yanında evin içini falan da yenileyeceğiz. Kapıları sökeceğiz zemini yaptıracağız. Evin duvarları falan pütür pütür alçı çekilmemiş sanırım. Alçı çektirip güzel bir badana falan da yaptıracağız. Artık kullanılmayan ve her yağmurda sıkıntı çıkarak baca delikleri var onları kapattıracağız.

Sizce ne kadara patlar bunlar? Açıkçası kira ödemektense evi tamir ettirecek krediyi çeker 2-3 sene onun borcunu öder kurtuluruz diye düşünüyoruz.

 
Kolay kolay belediye ile başınız belaya girmez, kimseyi rahatsız etmez ve kimsenin gözüne batmazsanız şikayet olmaz. Zaten dışarıya ve çatıya bir eklenti olmayacak gibi.

Sessiz ve yavaşça yapın işlerinizi, bir kere çok zorlu ve masraflı bir süreç haberiniz olsun.

Hol ve mutfağın çizimleri orantılı mı? Yoksa öylesine mi çizdiniz?
  • John Bloor  (17.10.22 11:18:14) 
Hol ve mutfağı çok dikkate almadan çizdim. Hol genel olarak anlamsız genişlikte ama oralara değişiklik yapma şansımız pek yok. O yüzden pek umursamadım. Ama diğer odalara dikkat ettim.


  • nolmus yani  (17.10.22 11:19:57) 
Bence üşenmeyin, tüm odalar ve mutfak holün ölçüsünü alın not olarak, sonra bir kağıda cetvel ile orantılayıp çizin.

Temiz su tesisatlarının nerelerden geçtiğini, pis su giderlerinin nerelerden gittiğini de çizin.

Kağıt üstünde doğru bir projelendirme yapın önce, sonrası Allah kerim.

Yani hol ve mutfak ile ilgili de bir değişiklik yapılabilir sanki, alan müsait. Dairnin giriş kapısını da çizin.

Çizimdeki mutfağa yakın kapı giriş kapısıysa eğer, wc ve duş holün sağına da alınabilir.
  • John Bloor  (17.10.22 11:23:17 ~ 11:24:35) 
Aslında mutfağın önüne çizdiğim şey tezgahtı ama becerememişim, yazmayınca da anlaşılmamış. Hol ve mutfak birleşik, açık mutfak gibi. Şimdi kapıları falan daha kalın göstererek düzelttim çizimi :)

Gerçeğine uygun ölçeklendirmeyi işten izin alıp eve uğradığım bir gün yapmaya çalışacağım.
  • nolmus yani  (17.10.22 11:42:13 ~ 11:42:48) 
Ölçülendirmeyi ve ölçeklendirmeyi doğru yapın daha düzgün bir proje yapalım. Böyle olsa mutfağı bir duvarla ayırmak lazım, yatak odasısının kapısının yanından duvar örülür ve kapı konur güzelce.

Yine wc ve duş hole alınır hol bu kadar genişse.
  • John Bloor  (17.10.22 12:00:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.