[]

Konteyner-Betonarme ev kararsızlığı ve ruhsat işlemleri

Merhaba. Yaklaşık bir ay kadar önce bir ilçe merkezinde, 750 m2 genişliğinde, dört kata imarlı bir arsa aldım. Arsa için eşimle beraber çektiğimiz kredilerin ödemesi halen devam etmekte ve 1 yıl sonra bitecek. Asıl amacımız buraya betonarme bir ev yapmak ancak şu anda betonarme ev yapana kadar bahçeyi ekip biçmek ve hobi amaçlı kullanmak istiyoruz. Arsada ruhsata tabi herhangi bir yapı olmadığından su aboneliği alamıyoruz. Belediye ile görüştüğümde hobi bahçelerine su aboneliği verilmediği, ruhsatın olması gerektiği söylendi. Bizim merak ettiğimiz buraya 3*7 metre ebatında ruhsata tabi bir konteyner koysak 2 sene sonra bu konteynerı müştemilat gibi kullanıp buraya ek olarak betonarme ev yapıp yapamayacağımız konusu. Belediye çalışanlarına durumu izah ettim ancak yeterli bilgi almak bir yana kafamı daha da karıştırdılar.Yakalayabildiğim kısmı 2 yıl sonrası için konteynerın yıkılması-kaldırılması gerektiği ve tadilat ruhsatı ile tüm masraflar yeniden yapılarak betonarme ev yapılabileceği. Konteyner kaldırılacaksa 2 sene için bu kadar masrafı etmek mantıklı olur mu ? Özellikle su-tuvalet-kanalizasyon ihtiyacı için konteyner düşünmüştük ama 2 sene sonra durumlar bu şekilde olacaksa boşuna masraf gibi. Elektrik için kullanabileceğimiz güneş panellerimiz mevcut o konuda bir sıkıntımız bulunmuyor. Benzer durumu yaşayan veya konu hakkında bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.




 
acaba su deposu alsanız tankerle doldursanız işinizi çözmez mi? asıl sorduğunuz konular hakkında bilgim yok.
www.sudeposu.com

  • kisa  (17.10.22 10:22:55) 
2 sene için ciddi masraf, israf olur dediğiniz gibi.

Konu sadece parasal israf değil, sizi yoracak bir bürokrasi süreci de var. En iyisi sabredin, tam ve kalıcı bir eser için zaman ve para harcayın.

Hobi bahçesi yapsanız da senede 3 ay ilgileneceksiniz, değmez iki sene için.

Edit: Elektrik alabiliyorsanız, hani bazen su verilmese de elektrik verilebiliyor arsaya yakın elektrik hattı varsa. Elektrik alabiliyorsanız kuyu açabilirsiniz sulama için.

Kuyu size ileride de lazım olur, asıl binayı yapsanız bile. Kalkıp da kuyuyu arsanın ortasına açtırmayın tabi, sınırı bir yere açtırın.
  • John Bloor  (17.10.22 10:24:53 ~ 10:26:25) 
@John Bloor Duyduğum kadarıyla elektrik işi daha karışık bir süreç ve alması daha zor. Su aboneliğinin daha kolay olduğu söyleniyor. Arazinin bir kısmını kümes yapıp şu anda başka bir yerde olan tavuklarımı getireceğim. Sadece 3 ay için değil Akdeniz ikliminde yaşıyoruz ve yıl boyunca kullanacağız. Konteyner istememdeki amaç tuvalet-kanalizasyon ve su ihtiyacı içindi. Bir de kullanacağımız malzemeleri güvenle saklayabilmek ve arada dinlenebilmek var tabi. Ancak bürokrasi çok uzun ve maliyetli gibi.


  • amanos  (17.10.22 10:43:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.