[]

Tamamlayıcı sağlık sigortası

Yaptırmış olanlar bir bakarsa sevinirim

1- Bunu yaptırırken önceden geçirmiş olduğumuz ancak tedavi edilmiş (ilaç/ameliyat vs) hastalıklar kapsam dışında mı oluyor? Öyleyse pek çok şey kapsam dışı gibi bir şey oluyor pratikte?

2- Bunu araştırırken/yaptırırken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Fiyat veya başka bir şekilde kazıklanmak istemem.

3- Aslında sadece ayakta tedavi kapsayan bir sigorta da işimi görür ama çok basit kapsamlı yatarak tedavi de içerse (mesela burun ameliyatı) fena olmaz. Sizin önerileriniz hangileri olur?

4- bir de fiyat meselesi tabii. Nasıl oluyor ve siz ne kadar veriyorsunuz? Bunu özelden de yazabilirsiniz.

Yaş 34/e. Sadece kendim için yaptıracağım. Lokasyon şimdilik Ankara.

 
1- kapsamdışı ya da ekprim ile kapsam içi. saklaman faydasız bu arada.
2- ucuz olanlardan kaç, hastanede sorun yaşarsın. ilk üç bankanın firması iyi.
3- yatarak zaten hepsinde var. burun ameliyatı estetiğe girer, yapılmaz. ayrıca sgk hastanesi ameliyatları daha iyi yapıyor bence, şahsi görüşüm
4- tck ne göre fiyat teklifi oluyor
  • mtgs  (16.10.22 20:58:08) 
hangi hastanelerde geçerli olduğu önemli. hastanelerde bazı bölümleri kabul ediyor bazılarını etmiyorlar. burun estetik olarak düşünüyorsanız geçersiz. plastik cerrahi, diş, psikiyatri(genelde) geçersizdir. fiyat için ortalama muayeneye harcadığın yıllık parayı düşün. 2-3 muayene bile ucretsize tekabul ediyorsa olur bence o iş.
eski şirketimin anlaşmalı sigortasına yaptırmıştım geçen sene 2k ödedim daha ucuzu da yoktu

  • ala09  (16.10.22 23:49:56) 
@mtgs, daha iyi anlamak için örnek vererek sorayım: mesela 1 yıl önce orta kulak iltihabı ile ilgili ameliyat olduk diyelim. Hastalık tedavisi yapıldı, iyileşti. Şimdi ben bu sigortayı yaptırsam ve 1 sene sonra yine orta kulak iltihabına yakalandık diyelim. Ameliyat (kulak zaına müdahale) kapsam dışı mı oluyor? Yoksa daha ileri bir seviye olarak KBB komple kapsam dışı mı oluyor?

@ala09 burun estetikten ziyade septum deviasyonu ameliyatı olarak düşünüyorum. Nefes almada rahatlamak için.
  • henchman  (17.10.22 00:13:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.