[]

Yeni bilgisayar toplama - Blender Render - Efsane Cuma İndirimi Soruları

Selamlar.

Grafik tasarımcıyım. Genelde Adobe Photoshop ve Illustrator kullanıyorum. Bunun yanında son bir yıldır Blender'a merak saldım, amacım profesyonel olup sektöre atılmak. Şuan anakartım bozuldu ve yeni sistem toplamayı düşünüyorum. Bunun yanında küçük bir ihtimalle anakart alıp aynı sistemle devam etmek istiyorum ve önerilerinize ihtiyacım var.

Şuan ki sistemim

Intel i7 7700k
Sapphire RX 580 8 GB
20 GB DDR4 3200 Ram
Samsung 970 Evo M2 Disk


Almayı planladığım sistem genel özellikleri

Intel i9 12900k
Nvidia RTX 3070 (3050-3060 da olabilir)
32 GB DDR5 Ram
Samsung eski diskimi kullanırım sanırım.


Sorularım şunlar; Çok fazla oyun oynayan biri değilim, belki ara sıra.
Blender ya da grafik tasarım için bu sistem fazla mı ya da gereksiz mi sizce. İlk amacım Blender'da rahat Render almak, Adobe ürünlerini daha elverişli kullanmak. Aslında şuan ki sistemim de fena değil fakat bir değişiklik yapmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Malum dolar 2 seneye 25 lirayı görürse sistem toplamak iyice zorlaşacak diye düşünüyorum.

Bunun yanında Efsane Cuma gününü beklemeli miyim? Bilgisayar parçalarında gerçekten indirim oluyor mu, hatırlamıyorum. Ya da 4090 çıkarsa ekran kartlarında ciddi bir indirim olabilir mi.

Özellikle ekran kartı konusunda ciddi öneriye ihtiyacım var. Beni en az 5 sene rahat götürebilecek bir kart lazım. Ekran kartlarının teknolojisini uzun zamandır takip etmediğim için olaydan uzak kaldım. En fazla hangi noktaya dikkat etmem gerek.

Şimdiden teşekkürler.

 
Hocam blender'da videolar görmüşündür, cycles render modda adam sanki oyundaymış gibi döndürüyor dolaşıyor, bırakınca hesaplamaya devam ediyor tabi ama zaten bıraktığı nokta da baya iyi bir şekilde görüyorsun ya hani. Onlar onu GPU'ya borçlu. Bir yandan şimdiki sistemin de fena değil, yani yeni anakart + 3070 , hatta belki i9'dan öbür şeylerden feragat edeceğin için cebine kalacak parayla 3080 yada 4070 falan da olabilir, yazmış olduğun 2. sistemden daha iyi bir sonuç verebilir. Önemli olan bottleneck yapmaması onu da açıkçası ben bilmiyorum ama almak istediğin ekran kartı + 7700k bottleneck diye ararsan çıkacaktır.

Black fridayde ben daha şimdiye kadar hiç bir elle tutulur bişey görmedim. Zaten son yıllarda iyice balon oldu. Kaldı ki ekran kartı dediğin şey kadar karaborsa olan bişey yok son yıllarda dolayısıyla o cephede bişey çıkacağını sanmıyorum. 40x0 serisi zaten çıktıktan 1 saniye sonra tükendi.

Bende hala 1070 var 2016'da aldım hala AAA oyunları 2k 60fps oynuyorum (rdr hariç). Blender'da render için kullanmadım açıkçası ama yine de fena değil bence dolayısıyla 3070 bile alsan yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Marvelous designer için kullanıyordum ve baya performanslıydı 1070.
  • mirafiori  (16.10.22 22:09:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.