[]

İş hayatında rol yapıyor musunuz?

Ben kendisi ile barışık, samimi bir insanım. İş hayatında samimi davrandıkça bazı insanların saygı düzeyinin azaldığını, kasıntı ve mesafeli davrandikca daha çok saygı duyduklarını gözlemliyorum. Herkes değil ama bazi insanlar böyle. Peki ya siz ne derece rol yapıyorsunuz?




 
Ben rol yapamayanlardanim. Bazılarının saygısı zamanla azalıyor ben de bir müddet görmezden geliyorum sonra devam ediyorsa hala aynı durum, hak ettikleri gibi davranıyorum önce bir şaşırıyorlar ana kendilerine geliyorlar neticede.


  • dlendam  (16.10.22 14:55:55) 
Yapabilirdim ama gerek yok. Bulunduğum calisma ortami çok güzel ve kendi calisanlarimla birbirimize şaka yapan dalga gecen (ki ben kendi müdürlerime de diyebiliyorum böyle seyler). Daha bir kere saygı konusunda sorun olduğunu görmedim. Bu sebepten oldukça mutluyum.

Ama başka bir yerde daha ciddiydim çünkü ortam böyle degildi. Ortama çok bağlı.
  • logisticsmanager  (16.10.22 15:01:55) 
hocam hayatta her ortamda farklı kimlikte oluruz bu rol yapmak değildir

örneğin ailemizle birlikteyken yaptığımız espriler ile arkadaşlarımızla yaptığımız espriler farklıdır, işte de evdeki gibi davranmayız

ya da iş yerinde 10 kişilik ekibe işi öğrenmeleri için görevler ve eğitim verirken işten çıktıktan sonra gittiğimiz resim kursunda farklı davranırız

her yerin kendine göre bir dinamiği mesafesi var
  • freebird5406_2  (16.10.22 15:02:32) 
Eski işyerimde rol yapmaya gerek duymazdım. Herkes olduğu gibiydi ve hepimiz birbirimizin iyi niyetine güvendiğimiz için olduğumuz gibi davranıldık.

Yeni iş yerimde maalesef insanlar birbirlerine üstten bakıyorlar ve hep ezmeye çalışıyorlar. İlk 6 ayda insanlar iyi niyetli yaklaştığım için çok başım yandı. Bir süredir bende en düzgün kıyafetlerimi giyip, insanlar soğuk ilişkiler kuruyorum. Eskisi gibi ezmeye çalışmıyorlar artık. Daha saygı duyuyorlar.
  • you are my lethe  (16.10.22 15:08:19) 
Benim altımdakilere hiç yapmam. Samimi konuşamadığım insanlarla çalışmam. Peerlarıma bazen, gerektiğinde. Onlar yapıyorsa. Üstümdekilerle çok daha fazla, genellikle. Belli bir yönetici var kafalarında. Onu oynuyorum.


  • gabe h coud  (16.10.22 17:29:39) 
Is icinde ve is disinda iki farki insanim kendim gibi olunca cocuksusun kariyerini etkiler dediler. Bende bir maske gelistirdim faydasini da gordum


  • kuzey li  (16.10.22 18:11:55) 
Beyaz yaka, özellikle de plaza çalışanı beyaz yaka inanılmaz kalitesiz, manipülatif ve yalancı insanlardan oluşuyor. Hayatta kalmak için rol yapmak gerekiyor.


  • nawar  (16.10.22 18:39:43) 
Kritik roldekilerle (yöneticilerle) ikili ilişkilerde samimi, dürüst ve destekleyici bir tavırda olmak size kazandırır.

Bu samimi olmak aile ortamındaki gibi olmak demek değil tabi ki. Belli bir ciddiyet nezaket aynı zamanda samimiyet ve yeri geldikçe Güleryüz olmalı.

Ortamına göre de davranılır. Gırgır yapılıyorsa ayak uydurursunuz. Fakat özgüvensiz olmayın. Bir ortamda insanlar özgüvensiz davranışlar gösterince sizi ciddiye almaz. Bunun rol yapmayla bir ilgisi olmaz.
  • psmstc  (16.10.22 22:10:04) 
yapıyorum tabii ki bu da oyunun bir parçası. herkesle samimi olmanız da size faydadan çok zarar getirir.


  • roket adam  (17.10.22 00:34:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.