[]

Sürüş soruları

Merhabalar. Ben ehliyetimi mart ayında aldım ama sonra hiç kullanmadım. Kendime tam güvenemediğim için iş görüşmelerinde iyi süremiyorum diyorum. Şirket arabası bile kaçırdım. Bunu aşmak istiyorum. Özel ders almak istiyorum. Sorum şu. Ben nelere çalışayım, neyin pratiğini yapayım? Otoyol beni korkutuyor. Hep sağ şeridi kullansam, orta şeride bile geçmesem sorun olur mu? En sağda hızın kaç olması gerekir en az? Napıyorsun kardeşim sen deyip korna çalarlar mı? Bence çalmazlar çünkü zaten isteyen orta şeride geçebilir? Yanlış mı düşünüyorum? Teşekkür ederim.




 
otoyollar (özellikle şehirlerarası yollarda) araba kullanabileceğiniz en rahat yollar. istanbul için konuşursak otoyolların şehir içi yollardan pek farkı yok. her zaman şehir içinde kullanmak otoyola göre daha fazla dikkat ister ve daha zordur haliyle.

imkanınız varsa trafiğin daha az olduğu küçük bir şehirde başlayın. atıyorum yazın memlekete gidip tanıdık biriyle sürüş yapmak gibi. böyle bir imkan yoksa alacağınız özel ders -genellikle- araç yoğunluğu olmayan yerlerde verilir.

sağ şeritte yavaşça giderken normal bir insan size korna çalmaz. ama bunun garantisi yok, arızalı bir tip denk gelebilir. kendinize güven duyana kadar görece araç sayısının daha az olduğu yollarda araç kullanın. ders almak iyi gelecekse ders alın, tanıdık biriyle kullanmak iyi gelecekse öyle yapın ama direksiyon başına oturmadan teorik olarak cesaret edinemeyeceğinizi bilin.

araç kullanmak o kadar hızlı kas hafızasına dönüşüyor ki muhtemelen iki ay sonra bu korkularınıza güleceksiniz. çoğu insan kullanıyor, özel yetenek gerektiren bir şey değil. gözünüzde büyütmeyin.
  • coldegezenkutupayisi  (15.10.22 22:01:10) 
dostum çok sıkıntı yaşarsan, sıkışırsan vs dörtlüleri yak hızını düşür devam et. kimse bir şey demez merak etme. kimler araba kullanıyor bir bilsen


  • roket adam  (15.10.22 22:02:48) 
Napıyorsun kardeşim diyip korna çalar tabii. En yavaş diye bir şey yok. Trafik düzenine uyan bir hızda, yeterli takip mesafesinde sürdüğün sürece kimse bir şey diyemez. 10 15 saat özel ders al. Kavrarsın hemen. Özel bi yetenek değil. Biraz yerinde özgüvenle 1 aya her yere gidebilecek seviyeye gelirsin.


  • glamdr1ng  (15.10.22 22:28:39) 
İşler sandığın gibi yürümüyor, sağ şerit sürekli giriş çıkış park olduğu için daha zorlu yürür.

En iyisi biraz paraya kıyıp seni germeyecek iyi bir hocadan özel ders almak, onlar seni 3-5 güne güvenle yola çıkacak hale getirir. Sonrası da sürekli pratiğe bakıyor.

Ehliyet almakla araba kullanmak bence farklı şeyler, bu nedenle özel ders iyidir ve mümkünse mutlaka kendi arabanda
  • epitaf  (16.10.22 12:25:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.