[]

sanırım şu an bilgisayarımda virüs var

eş zamanlı olarak twitter ve instagram hesaplarımdan birileri takip ediliyor ve rt edilip duruyor. bağlı tüm uygulamaları kaldırdım ve sildim, sanırım geçenlerde saçma bir yerden download ettiğim uygulamanın ceremesini çekiyorum. programlar listesinde görünmüyor dosyayı da sildim ama çözümü yok mu?

sistem geri yükleme yok maalesef kayıtsız. ne yapacağımı bilemiyorum. şu an malware indiriyorum detay temizlik yapacam. başka ne yapabilirim? çok sıkıntıya girdim ya, banka şifrelerini de değiştireyim başka ne yapabilirim?


 
O pc'de instagram ve twitter'dan çıkış yapın, tarayıcılarda otomatik giriş şifre doldurma kısımlarını temizleyin.

Yani tarayıcıya twitter.com yazıp girince sizi hiç bir şekilde hatırlamasın.

Sonra başka bir yerden, mesela telefondan girip bunların şifrelerini değiştirin, yoksa eğer telefonla giriş doğrulamasını seçin, sms kodu gelmeden giremeyin sitelere.

Sonra da güzel bir tarama yapın pc'de.
  • John Bloor  (15.10.22 11:33:34) 
format en garanti yol hocam


  • sipsiyah  (15.10.22 13:50:21) 
uzun ve detaylı malware taraması yaptım, rt edilen hesapla aynı adda trojenler çıktı pc'de hepsi temizlendi. otomatik rt'ler ve paylaşımlarda durdu hepsi. teşekkürler


  • avatar is back  (15.10.22 18:13:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.