[]

İşyerinde Kahvaltı için tavsiye verebilir misiniz?

Bir süredir çalıştığım şirkette sabah 8'de kalkıp işe gittiğim için öğlen yemeğine kadar bekleyip direkt öğlen yiyordum ancak iş değişikliğinden sonra 6'da kalkıp 12:30'a kadar beklemem gerekiyor ve artık kahvaltı etme ihtiyacı hissediyorum.

Şimdi böyle bir pratiğim olmadığı için soruyorum. İş yerinde küçük bir mutfağımız ve buzdolabımız da var. Sizce pratik ve dandik olmayan bir şekilde nasıl çözebilirim? yoğurt+müsli gibi bişey mi yapıyorsunuz yoksa domates salatalık kahvaltılık mı koyuyorsunuz kaplara? hem sağlıklı hem lezzetli nasıl çözebilirim bu işi?


 
Şu an yapmıyorum ama dediğiniz düzendeyken eğer evde kahvaltı yapmıyorsam;
%90 küçük saklama kabına kahvaltılık koyuyordum peynir, zeytin, domates, salatalık, maydanoz, bir dilim de ekmek yeterli oluyordu benim için.
%10 da dışarıdan soğuk sandviç, tost vs.
  • mutekebbir  (13.10.22 16:20:40) 
yumurtasız kahvaltı yapma derim.


  • gabe h coud  (13.10.22 16:21:01) 
geceden yulaf yapıp buzdolabına koyun. sabah çıkarıp yiyin. bir iki saat önceden çıkarabilirsiniz hafif ısınması için.

benim tarifim: yulaf, chia tohumu, kırık fındık badem ceviz vs., yoğurt, bal, fıstık ezmesi, süt. hepsini bir kavanozda karıştırıp dolaba koyun. kendinize göre içeriğini değiştirebilirsiniz.

gece boyunca yulaf sütü emip yumuşuyor. pişirmeye gerek kalmıyor. overnight oats diye de aratabilirsiniz tarifler için.

edit: ben aralıklı oruç yaptığım için bunu ofise gittiğim günler öğlen kahvaltı niyetine yiyorum. bunu yedikten sonra genelde akşama kadar başka bir şey yemiyorum. siz öğlen de yemek yiyecekseniz içeriğini azaltabilirsiniz.
  • inheritance  (13.10.22 16:25:07 ~ 17:06:10) 
ben yapmamayi denemeni tavsiye ederim ama illa yapilacaksa geceden yulaf+farkli tohumlar+tatlandirmak icin cok az pekmez, bal vs. olabilir. ama yulaf onu da katayim bunu da katayim derken anlamsiz bir kalori bombasina donusebiliyor dikkat etmek lazim. ustteki arkadas gayet guzel bir tarif vermis zaten.


  • bay b  (13.10.22 16:39:52) 
Ben peynir, zeytin duruma gore sogus ve simit ile yapiyorum kahvaltimi. Eger isterseniz buna haslanmis yumurta da ekleyebilirsiniz.


  • balpolen  (13.10.22 17:22:08) 
domates, peynir zeytin vs ile yapıyorum.

Yerinizde olsam ben dolap da varsa 1 kg domates, 1 kg salatalık, 1 kavanoz zeytin, bir paket peynir, labne, tereyağ, 1 koli yumurta alır koyarım dolaba her gün yanımda taşımamak için.

arada yanına simit mimit alıyorum bi de.
  • naksidil  (13.10.22 17:38:09 ~ 17:39:41) 
Madem isyeri kahvaltiyi karsilamiyor, evinizde yapin kahvaltiyi. Her gun ne getirsem diye dusunecegime evde yaparim Allah ne verdiyse artik.


  • freedonia  (13.10.22 19:27:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.