[]

Tez Yazarken motivasyon

yahu bunu nasıl sağlıyorsunuz? Daha hiç başlayamadım. önerebileceğiniz birşeyler var mı?




 
Maalesef hiçbir şey öneremem hocam. Öyle bir sorunla karşılaştıysanız belki de sizin için doğru konuyu seçmemişsinizdir.

Çünkü belirlediğiniz konu sizi zaten itmeli. Herhangi bir dış uyarıcıya ihtiyaç duymadan masanıza oturmak ve yeni bilgiler/yorumlar üretmek için heyecan duymalısınız. Aksi takdirde o süreç işkenceden beter olur.

Bahsettiğiniz şey, ilk defa bir şeyler karalarken duyulan korkuya içkin bunaltıcı hisse o hâlde kendinizi bir başlangıç cümlesi yazmaya zorlamalısınız. Devamı kendiliğinden gelecektir.
  • lafıolmaz  (12.10.22 22:11:41 ~ 22:25:27) 
Konuya ilgi duyuyor olmak çok önemli+1
Dışarıdan birinin size böyle bir motivasyon verebilmesi zor çünkü tamamen tercihinizle aldığınız bir öğrenim sonuçta bu.
Yüksek lisans yapmaya başlarkenki motivasyonunuz neydi amacınız, hedefiniz ne ona odaklanın.
Yol haritasını belirlediyseniz istikrarlı şekilde başına oturun çalışmayı bir alışkanlık haline getirin. Başarı sağlanınca kendinize minik ödüller verin vs
  • Ufuk  (12.10.22 22:23:29) 
Valla konuya ilgi+1
Bunun yanında tez yazmayı bir rutine oturtmak, günlük iş gibi aynı saatte oturmak, günlük yazılacak başlıkları hedef koymak gerek. En azından ben öyle yaptım faydasını gördüm.

  • Amaranta ursula  (12.10.22 22:41:21) 
yahu ilgi varda yeterli bilgi yok sıkıntı orada hep bir şetletr okumaya geçiyorum simulasyonda takılıyorum sonra en başa sar hoca zaten boşvermiş vaziyette ne yapacağımı şaşırdım
Teşekkğr ederim cevaplarınız için

  • bepicolombo  (12.10.22 22:47:04) 
ben tez konuma ilgi duyduğum halde yazmaya başlama noktasında çok zorlanmıştım. konu üzerine okuyup düşünmek çok hoşuma gidiyordu ama artık aylarca sadece makale okuduğum, yazma adına hiçbir adım atamadığım bir döngüye girmiştim. bunu fark ettikten sonra hemen tezin giriş kısmı için bir taslak oluşturdum. aklımdaki birkaç alt başlığı yazdım o taslağa, sonraki günler okuduklarımdan hareketle bu başlıkları her gün en az bir cümle yazarak doldurmaya karar verdim. tez yazmak için belirli bir saat belirleyip o saatlerimi kütüphanede geçirmeye çalışmıştım bir de özellikle başlangıç aşamasında, onun da faydası olmuştu.

bu arada şöyle benzer bir duyuru açmıştım ben de, belki faydası olur: (git: 1516998)
  • vacigok  (12.10.22 23:14:59 ~ 23:16:22) 
Siz bu soruyu boş yere sormuşsunuz.

Tez yazan kişinin bir derdi vardır ki tez yazıyordur. Sadece tez yazmak için tez yazılmaz. Derdi olan da böyle bir soru sormaz.

Derdiniz yoksa hiç böyle işlere girmeyen. Yöktezi kıytırık tez çöplüğüne döndürdünüz.
  • juan pablo pino  (12.10.22 23:30:36) 
bir yandan calisma durumu falan yoksa hergun ise gider gibi cikip okula/kutuphaneye gitmek lazim. ben o sekilde 6 ayda yazdim bitti. kelime/sayfa sayisina hic bakmadim. diger yayinlari taradikca zaten aklina birseyler geliyor.

hoca asiri hirsliydi o yuzden paper yazmadan savunmasini yaptirmam dedi, bir tane paper da yazdim ustune, savunmayi yaptim kactim.

yayin yoksa vakit kaybi +1
  • cooperr  (13.10.22 06:18:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.