[]

Ogrenciye ozel tercumanlik yapmak uygun mu?

1-2 yas buyuk digerlerinden, digerlerinden akilli cok zeki hatta, yabanci ve turkce ogrenememis konusaniyor bile. sosyallesmiyor vs. ingilizce ve arapca konusuyor ekseriyetle ingilizce. onu da konusan yok okulda (ing ogretmenimiz cok ilgili bi tip degil ruhum cekiliyor gorunce).

benim simdi hali hazirda 8 sinifim ve 3 ayri bransa giriyorum. butik okuluz 130 ogrenci. caliskan biri degilim tamamen zevk aldigim seylere odaklanabilirim ancak. sinav hazirlamam, okumam vs bunlar zor olacak biliyorum ama ben yyine de rahat hiseediyorum. su ogrenci sinava girmeden cevirebildigimi cevirsem, sonra o ing cevapladiginda yine tercume edip hocaya versem fazla mi ilgilenmis olacagim? kiyamiyorum. bu da 5-6 ders falan ediyor. 8.sinif ogrencisi, ing bilen hoca yok bana bu konuda destek cikabilecek. ayrica ilgisizler bikmislar. ben yeni yetme

ha gecmiste sesli sekilde guvendikleri ogrencileri yaninaa oturtup tercume ettiriyorlarmis arapcaya. ozel olarak sinav yapiliyormus ama baska yabanci ogrencilerden kopya isteyen falan oluyormus hocslar da arapca anlamadiklari icin sicak bakmiyorlar. iki yildir burdasin neden turkce yapmiyorsun falan demis mudur

ne dusunuyorsunuz? okulda mudur yardimcisini aramamak icin mezun oldugum kendi okulumu aradim he mevzuat nedir diye. hatta bi sey var diye anlatti yabanci ogrencilerle alakali courses ve sinavlar aayri diye bi seyler.

cocukk istanbsulda gelecek dusunmuyor

 
Çocuk ya da ailesi sizin kadar umursasaydı Türkçe öğrenirdi. Siz de sanki fazla ilgili olduğunuz için sınavda yardımcı olurmuşsunuz gibi geldi. Bence bunu öğrenciye sorun. O resmî olarak okuldan bunu isterse uygun olabilir.


  • dissendium  (12.10.22 16:18:49) 
@dissendium kendisi istedi zaten. turkcede neden zayif kaldigini vs hepsini anlatti ama bu sene o tercumanlik olayini kaldirinca panikledi. turkce ogrenmek disinda bi tembelligi yok biraz asosyal, 2 senedir burada, kardesi falan da yok anne baba calsiiyor.
mudurler ve ogretmenler "niye ogrenmiyosun ogrenmelisin" falan diyor. cocuk panikledi ay sonu sinavlar var diye. sinava ben girmeyecegim sadece onceden tercume edip onun onune konan kagidin ingilizce/arapca olmasina yardim edecegim

  • ala09  (12.10.22 16:22:20 ~ 16:23:20) 
Eğer özel okuldaysanız ve bu öğrencinin maddi durumu da varsa ne kendisi ne ailesi ne de okul yönetimi bu soruna bir çözüm bulmak için bir girişimde bulunmadıysa bence bulaşmayın.
Belki de okul yönetimi veya ailesi Türkçe öğrenmeye zorlamak için böyle bir yöntem buldular.

Ayrıca eğer öğretmenseniz benden daha iyi bilirsiniz ki sınıfta kalmak diye bir şey yok. Çocuk zaten dersleri anlayamadıysa sınavı yapamaz. Sınavı başarılı geçse de bir anlamı yok, notlarının yüksek olmasının hayatına bir etkisi yok.

Talep etmeyen kişiye yardım etmeyin derim.
  • michael_knight  (12.10.22 16:28:30) 
@michael biliyorum. zaten maksadi bi seyler yapabilmek ve turkce zayif kaldikca cani sikiliyor. biyoloji falan konu ne ise internette ingilizce calisip geliyor mesela. e bu yuksek de alsa dusuk de alsa gorunen o ki hem mezun olacak hem turkce ogrenmeyecek iyi seviyede. yani burda ogrenciyi memnun etmek, uc bes sey ogrenip kullanmasi disinda ise yarar ozel durum yok


  • ala09  (12.10.22 16:32:18) 
idealist ogretmen tavri bu, oncelklle tebrikler :)

ama sacma bir girisim bana kalirsa. bu cocuga ozel hoca tutulmaliydi. turkiyede bi gelecek dusunmuyorsa dahi 2 senedir yasadigi ve okula gittigi ulkenin dilini bi zahmet ogrenseydi. bu ulkede yasiyor, turklerin oldugu bi okula gidiyor, yani pek de caba sarf etmeden dahi ogrenebilirdi dili.

ayrica okul belki de belli bi sure vermistir ve artik uygulamayi kaldirmistir ?

her turlu velinin ve ogrencinin bi sey yapmadigi bi duruma ben mudahil olmazdim. hatta boyle bi cocuga - cocuktur tabii toleransli yaklasmak lazim ama - sempati de duymazdim. bosverin. aile, cocuk cok rahatsizsa talepte bulunsun okuldan. butik okul, herhalde su international okullardan biridir diye dusundum. para veriyorlar, talepte bulunup ilgilerini gostersinler. ayrica merak etme cocuk bi sekilde diplomasini alacak.
  • Kittie  (12.10.22 20:46:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.