[]

Hangi iş tercih edilmeli ?

Bir arkadaşım birkaç iş teklifi almış. Karar veremiyor 3 gündür konuşuyoruz, yarın bir karar vermesi gerek. Bilgisayar mühendisliği mezunu.

Öncelikle amacı yurtdışına gitmek ; İngilizceye öğreniyor şu anda.

1.iş ; günde 11 saat çalışma ama kendine bir şeyler katabilecek bir iş. cv'ye katkısı olumlu. Ofis işi. Cumartesi pazar tatil.

2.iş ; günlük 9 saat çalışma insanlarla daha çok diyalog kurabileceği bir iş telefonla müşteri bağlamak gibi düşünebiliriz. Cumartesi yarım gün çalışma, pazar tatil.

En geç 1 sene sonra Türkiye'den ayrılmış olmayı düşünüyor. Hangisi daha mantıklı sizce onun için ? İki işin de maaşı aynı.

 
hangisini seçerse daha iyi olur diye değil de hangisini seçmezse sonradan pişman olabilir diye tekrar bir düşünürse belki daha kolay karar verebilir.


  • vaveylababa  (12.10.22 15:47:37) 
Bana 1 olumlu geldi.


  • havadakarada  (12.10.22 16:22:12) 
yazdıklarınızdan şu anlaşılıyor,
ikinci iş sadece maaş kazandıracak. onun dışında bir yıl telefonda operatör kısmında çalışmak bir deneyim değil. bir de, planların değişmesi gibi bir durum da var. belki bir sene sonra gidemeyecek. hasılı, 1'i seçsin. cv katkısı önemli. cumartesi pazar tatili de mühim.

  • lovemyself  (12.10.22 16:34:37) 
kariyer yolu ve katkısını bi kenara bırakıyorum; kişisel tercihim haftaiçi ne kadar çalışırsam çalışayım, haftasonu çalışmayayım olurdu.
kariyer fırsatına da bakılırsa yine 1. tercih ön plana çıkıyor, sonuç kendi adıma 1.

  • sirkelimon  (12.10.22 16:53:33) 
Illa ikisi arasında ise 1


  • mirty  (12.10.22 20:18:29) 
Iddia ediyorum birinci iş bir bok öğretmeyecek. Önemli şeyler Öğretecek denli önemli bir pozisyonda hiçbir firma çalışanını 11 saat çalıştırip yıpranmasını, işi öğrendikten sonra sirketten kacmasini istemez.


  • kullanilamayan ruhumuzlar  (12.10.22 21:53:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.